15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Taller. Del paper al plató

Cinema Pendent

Presencial
S’escriu el que es desitja, es filma el que es pot i es munta el que hi ha.

El procés que experimenta el guió des de la seva concepció requereix destresa i flexibilitat. Som pocs els que podem produir projectes contínuament per exercitar aquell múscul que necessita ser entrenat. Cal practicar aquest viatge del guió fins al plató, sense necessitat de càmera i sense pressions de temps o pressupost.

En aquest espai de reflexió i experimentació, guionistes i directors/es analitzaran les seves pròpies escenes, i les reescriuran per reveure-les després amb l’aportació d’actors i actrius.

Una oportunitat per a guionistes i directors/es de descobrir com la paraula escrita pren forma i cos, així com una gran ocasió perquè professionals de l’actuació exercitin el seu ofici i coneguin altres professionals del mitjà.


Fernanda Rossi

Fernanda Rossi és guionista, realitzadora, teòrica de dramatúrgia i conferenciant internacional. Ha col·laborat en més de 500 projectes de ficció i documental als Estats Units, l’Amèrica Llatina i Europa, en molts casos facilitant-ne la comunicació i escriptura amb equips creatius. El 2019 va rebre juntament amb Camila Cienfuegos el premi Argentores al Millor Guió pel film Muralla, de Gory Patiño. Algunes de les seves col·laboracions en guió son The Garden, de Scott Hamilton Kennedy, i Recycled Life, de Leslie Iwerks, totes dues nominades als Oscar el 2009 i el 2007, respectivament, en la categoria de Millor Documental.

Com a muntadora va col·laborar amb Lucrecia Martel a Rey muerto i va muntar la sèrie de televisió Nueve lunas, d’Héctor Olivera. És autora del llibre Trailer Mechanics: How to Make Your Documentary Fundraising Demo, reconegut entre els professionals de la indústria como la bíblia de la producció de demos.

Ha escrit set llargmetratges de ficció, dels quals Picture Me! va ser convidat al Laboratorio de Guionistas Latino Americanos Sundance a Oaxaca, Mèxic. Amb el mateix guió, va participar al Laboratorio de Directores d’ESAV, amb Benoît Jacquot com a tutor, a Tolosa (França).

Fernanda es va formar en direcció amb la tècnica Meisner i completà els seus estudis assistint a seminaris en gestió de grups i resolució de conflictes. Després de dirigir diversos curtmetratges de ficció al llarg de la seva carrera, l'estiu passat va acabar de rodar el seu primer llargmetratge de ficció, Influenced, amb les actrius María Caballero i Olivia Giordana i produït per Polar Star Films.


(Foto de capçalera: Rakicevic Nenad de Pexels)

Informació

  • Dimecres 17 de novembre, de 15.30 a 19 h
  • Sala Raval, CCCB
  • Només per a projectes seleccionats
  • Si ets actor/actriu i hi vols participar, envia’ns el teu currículum a [email protected]
Fernanda Rossi
Amb la col·laboració de
MEDIA 17 juny 2021