16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Masterclasses

Seminari. El cinema sobre art

Presencial
Online

El seminari, impartit per Guillermo G. Peydró, tracta en profunditat les múltiples estratègies amb què els i les cineastes han anat enriquint la filmació de les arts al llarg d’un segle.

La simple filmació testimonial d’obres en museus i d’artistes als seus tallers aviat va donar pas a l’aplicació de recursos propis del cinema, i d’aquí van sorgir formes específiques i diferenciades de traduir l’art al llenguatge cinematogràfic.

Així, operacions com ara la divisió per escales de plans, els moviments de càmera amb funció narrativa, el fos encadenat, l’accelerament i alentiment o les diverses opcions de muntatge i il·luminació adquireixen significats diversos en funció de cada tendència estètica.

El seminari proposa set d’aquestes tendències i culmina en el cinema-assaig sobre art. Cadascuna d’elles s’analitzarà a partir de multitud de fragments d’experiments únics que van crear escola i van donar lloc a mutacions diverses i inesperades. L’estudi d’aquestes línies és instructiu per a tothom que avui es dediqui a la filmació de les arts, però també constitueix una anàlisi audiovisual de les arts aplicable a les facultats d’Història de l’Art. En resum, una invitació a pensar l’art des d’una nova perspectiva.


Guillermo G. Peydró

Guillermo G. Peydró és cineasta i doctor en Història de l’Art. Les seves pel·lícules, generalment assajos sobre art, s’han projectats en museus, universitats i centres d’investigació, així como en galeries, centres culturals i festivals d’arreu del món. Ha treballat com a programador dels festivals Punto de Vista i DocumentaMadrid i ha impartit cursos en universitats i escoles de cinema d’Espanya, Mèxic, Cuba i l’Equador. Des de 2016, juntament amb l’escultora Jeanne de Petriconi realitza projectes expositius de cinema expandit que creuen escultura i imatge en moviment. El seu llibre El cine sobre arte. De la dramatización de la pintura al cine-ensayo (Shangrila, 2019) és el resultat d’una dècada d’investigació sobre les possibilitats de la filmació de les arts visuals.

Informació

  • Dimecres 18 i dijous 19 de novembre de 2020, de 10 a 14 h
  • Preu seminari online: 90 €
  • Preu alumnes i exalumnes ECIB, socis de DOCMA, socis de la Unión de Cineastas, socis de TR3SC, Amics del MACBA, Amics del CCCB: 80 €
  • Preu Amics del Museo Reina Sofía: 45 €
  • Informació i inscripció prèvia: [email protected]
    (+34) 932 462 615

  • No es requereixen coneixements previs
  • El seminari s’oferirà en castellà
  • Et pots inscriure per participar-hi de manera presencial o bé online
Inscriu-t'hi
Guillermo G. Peydró
Amb la col·laboració de
ECIB | Escuela de cine de Barcelona
MACBA
Mueso Reina Sofía