JOVE CINEMA MEXICÀ

Jove cinema mexicà . Tropico de cancer

En els darrers anys, Mèxic està destacant per l'alta qualitat de les obres cinematogràfiques que joves directors com Carlos Reygadas, Amat Escalante i Eugenio Polgovsky estan realitzant.

El mateix Polgovsky comenta: "Celebro el treball de Reygadas i Escalante perquè formen una nova generació que cerca la inspiració en els rerefons de l'individu quotidià. Mèxic es troba en plena època de moviment, de molta insatisfacció i de molta indiferència, i necessitem cineastes que tractin aquests temes de manera profunda i fins a les darreres conseqüències".

Aquests directors, al seu pas per festivals internacionals, han estat aclamats per la crítica i el públic i han aconseguit nombrosos premis. Tanmateix, molts dels seus films no es poden veure a Barcelona a causa de la manca de distribució. L'Alternativa, programant aquests treballs, es converteix en exhibidor i promotor d'un cinema vital que d'una altra manera romandria invisible.

Amb la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya, Consolat de Mèxico, IMCINE i el CCC (Centro de Capacitación Cinematográfico, de Mèxic).

 

Adán y Eva (todavía) Iván Ávila Dueñas (Mèxic)

Batalla en el cielo Carlos Reygadas (França / França)

La pasión de María Elena Mercedes Moncada (Mèxic)

Mil nubes de paz cercan el cielo: amor, jamás acabarás de ser amor Julián Hernández (Mèxic)

Sangre Amat Escalante (Mèxic)

Trópico de Cáncer Eugenio Polgovsky (Mèxic)

 
top ^