Fitxa Film

Seccions Paral·leles - Jove cinema mexicà

Batalla en el cielo (Batalla al cel)
Carlos Reygadas
França / França, 2005
35mm (35mm). 98min. Color


Diumenge 18
22:00h

Producció: Gerardo Tagle, Philippe Bober, Carlos Reygadas, Jaime Romandia, Susanne Marian
Fotografia: Diego Martínez Vignatti
Muntatge: Benjamín Mirguet, Adoración G. Elipe, Nicolás Schmerkin
Guió: Carlos Reygadas
Música: John Tavener, J. S. Bach
Repartiment: Marcos Hernández, Anapola Mushkadiz, Berta Ruiz, David Bornstein, Rosalinda Ramírez, Juan Soria "El Abuelo"

Sinopsis:

Marcos, que treballa de xofer per a un general, i la seva dona segresten un nen, que mor accidentalment. En un altre món, Ana, la filla del cap de Marcos, es prostitueix per plaer. Perseguit pels remordiments, Marcos ho confessa tot a Ana, provant de trobar consol. Però la seva cerca de la redempció el durà a fer un pelegrinatge a la Verge de Guadalupe.

Carlos Reygadas utilitza en Batalla en el cielo, com en la seva pel·lícula anterior Japón (2002), un repartiment d'actors no professionals, recorrent a la tradició del cinema europeu modern, i presenta sense marrades escenes de sexe explícit en què prenen part cossos que en el cinema no tenen habitualment un caràcter eròtic.

"Volia fer alguna cosa rigorosa i precisa, ajustant-me al que jo crec que és l'essència del cinema, que és l'observació. Si no observes, et pots perdre la pel·lícula... et podries perdre un gest clau per entendre una información cabdal. En altres pel·lícules, aquestes coses són dites i dites sovint i ben alt. És per això que cal fixar els ulls a la pantalla, perquè si no potser et perds alguna cosa que no es dirà de nou de cap altra manera."

 
top ^