ESTRENA: ARARAT-FOURTEEN VIEWS DE DON ASKARIAN

Ararat-Fourteen views de Don Askarian

El 2004, l'Alternativa va programar una retrospectiva de Don Askarian per presentar al públic de Barcelona el treball d'aquest realitzador fascinant i personal. Enguany, ell serà amb nosaltres per parlar de la seva darrera pel·lícula, Ararat-Fourteen views, presentada al
Festival de Cinema de Rotterdam 2007 a la secció Maestros: Kings & Aces i aclamada tant pel públic com per la crítica.

La pel·lícula se centra en Ararat, la muntanya sagrada d'Armènia, actualment en territori turc. El director esguarda la seva muntanya amb els ulls d'un poeta, un ballarí, un pintor, un director de cinema... Askarian continua explorant els límits de la ficció i del documental per donar una visió lúcida i crítica del present del seu país, alhora que es referma en l'esperança en l'ésser humà i l'amor.

Don Askarian (Armènia, 1949) va estudiar història i art a Moscou i va treballar més tard com a assistent de direcció i crític de cinema. Empresonat entre el 1975 i el 1977, en ser posat en llibertat va emigrar al Berlín occidental, on començà a donar forma a les seves meditacions sobre Armènia des de l'exili amb l'adaptació de L'ós de Txèkhov (1984). D'aleshores ençà, ha dirigit diversos treballs -documentals, assaigs biogràfics, llargmetratges de ficció- que han estat premiats en festivals d'arreu del món.

 

Ararat - Fourteen Views Don Askarian (Alemanya / Holanda/ Armènia)

 
top ^