L'ALTERNATIVA FESTIVAL DE CINEMA INDEPENDENT

L'Alternativa » 14è Festival de Cinema Independent de Barcelona

Benvinguts a una nova edició de l'Alternativa, que un cop més arriba a la ciutat de Barcelona amb la il·lusió d'obrir les portes a una programació que difícilment té un lloc a les pantalles de cinema del país.

És per això que el Festival es presenta com un lloc de trobada i de reflexió, una oportunitat de veure (i viure) llargmetratges, curtmetratges, documentals i animacions que ens proposen repensar el món, volar ben lluny (de Mèxic a Armènia), aprendre i desaprendre'ns.

En altres paraules, es tracta de pel·lícules que ens trasbalsen per fer-nos sentir vius, que provoquen en i amb nosaltres una commoció que és com un tret a la mirada. Però no són bales el que disparen, sinó imatges, com el fusell fotogràfic que sosté el protagonista de la imatge que l'Alternativa fa servir enguany.

Amb aquesta imatge, a més, retem homenatge al precinema i a una de les seves figures més destacades, Etienne-Jules Marey (1830-1904), el metge que, influenciat pels treballs d'Eadweard Muybridge, ideà aquesta escopeta capaç d'enregistrar les fases d'un cos en moviment sobre una placa de vidre.

Celebrem, doncs, la catorzena edició d'un festival que, de la mà d'un equip de persones que s'esforça per aportar any rere any noves propostes, concerts, tallers i seccions, vol compartir amb vosaltres el compromís amb el cinema que ens motiva, el cinema alternatiu.