Fitxa Film

Seccions Paral·leles - Jove cinema mexicà

Sangre (Sang)
Amat Escalante
Mèxic, 2005
35mm (35mm). 90min. Color


Divendres 23
21:30h

Producció: Jaime Romandía, Amat Escalante, Carlos Reygadas, Mantarraya, Tres Tunas, NoDream Cinema
Fotografia: Alejandro Fenton
Guió: Amat Escalante
Repartiment: Cirilo Recio, Laura Saldaña, Claudia Orozco

Sinopsis:

Diego treballa comptant persones a la porta d'un edifici governamental. La seva dona Blanca és una dement de gelosia i la seva relació es basa en tenir sexe, veure la televisió i barallar-se. La rutina de Diego s'interromp amb l'arribada de la seva filla Karina. Blanca es nega a acceptar-la i la situació arriba a una sorprenent culminació en què Diego perd tot el control.

Com Carlos Reygadas, en el film del qual Batalla en el cielo va treballar com a ajudant de direcció, Amat Escalante s'interessa pels aspectes existenciales de la vida de l'home ordinari. El seu debut, revelador i premiat, en el qual treballa amb actors no professionals, descriu en sòbries escenes la vida d'una persona senzilla allunyada de l'exuberància.

"Aquest projecte va néixer en el meu dia a dia a Guanajuato. Es va engendrar amb les converses que caçava al vol mentre anava amb autobús, amb el que veia que menjaven i amb el que veia que llençaven. Les desigualtats econòmiques i socials en el meu país han creat un evident desequilibri cultural i humà. Això genera descontentament i una frustració entre la població, que ja no pot fer-se càrrec del seu propi futur." Amat Escalante

 
top ^