11-17 NOV. 2019
Hall

Cinema Participatiu

Cinema participatiu. creació col·lectiva

Iniciatives que treballen amb la formació audiovisual com a eina de coneixement, reflexió i denúncia. Mitjançant col·loquis i projeccions, presentarem dos projectes creats amb cinema i vídeo participatiu, si bé des de perspectives i contextos diferents. Amb la col·laboració de l’Alternativa Professionals.

Participatiu. Sessió 1 15/11 (30’) - 16.30 h

Corporación El Movimiento

Com escolta una persona sorda els diàlegs d’una escena? Com veu una pel·lícula una persona cega? A Corporación El Movimiento treballem per la promoció de la llengua de signes i l’audiodescripció per tal de garantir l’accés de persones sordes i de persones cegues al cinema i la cultura. Creem programes de formació en realització cinematogràfica perquè elles siguin les protagonistes en la narració de les seves pròpies històries i perquè exerceixin els rols que més els apassionin.

Presentació a càrrec de Jacqueline Gómez, que també participa com a ponent a la Jornada Professional: El vídeo participatiu com a eina de creació artística.

Participatiu. Sessió 2 15/11 (45’) - 20.15 h

Crea Cambio

Learning by Helping, laboratori d’innovació social, juntament amb els seus estudiants i la fundació Servei Solidari es van proposar com a objectiu eliminar l’estigma que pateix la comunitat de joves extutelats.* Així va néixer Crea Cambio, una plataforma per a formar els joves extutelats en diferents carreres de comunicació, perquè ells mateixos expliquin la seva realitat. Amb l’equip de Learning by Helping i diversos membres de Crea Cambio.

* Extutelat: jove que va estar sota la tutela de l’Administració pública fins als 18 anys.

Participatiu. Sessió 3 16/11 (60’) - 18.15 h

Pilar Arcila

Pilar Arcila (Marsella, França) és realitzadora, muntadora, fotògrafa i programadora de cinema. Des de 2002 dirigeix tallers de pràctica artística (càmera estenopeica i cinema, tant en super-8 como en vídeo) per a adults i nens. Per l’Alternativa han passat diverses obres seves en diferents anys i seccions. Des de 2015 realitza creacions col·lectives en un hospital psiquiàtric de Marsella. Actualment treballa en un llargmetratge documental amb famílies gitanes en un suburbi de Marsella. El 2010, juntament amb Jean-Marc Lamoure, va crear la productora Ab Joy Productions.

Pilar Arcila també participa com a ponent a la Jornada Professional: El vídeo participatiu com a eina de creació artística.

Amb la col·laboració de
El Movimiento Corporación
Learning by Helping