11-17 NOV. 2019
10es Jornades

Oportunitats editorials per al sector audiovisual

Les OTT (over-the-top, de lliure transmissió) i plataformes de pagament han canviat la forma en què els espectadors consumeixen el contingut audiovisual. La digitalització, el canvi d’hàbits dels consumidors i el veure el cinema d’una altra manera i d’un altre lloc han propiciat una transformació important en el sector audiovisual. Es generen noves oportunitats de treball i entren en joc nous agents, i els que hi havia s’adapten a aquests canvis. Quines són les oportunitats d’adaptació de les obres literàries? Com convergeixen el sector audiovisual i el literari per aprofitar aquestes oportunitats?

El LAAB (Laboratori d’Adaptacions Audiovisuals de Barcelona) i l’Alternativa Professionals presenten un debat per a explorar el paper que exerceix el cinema basat en adaptacions literàries en les diferents plataformes de continguts audiovisuals, la tasca del productor enfront de la gestió de la propietat intel·lectual, el talent que genera per a aquestes plataformes i la funció legitimadora dels programadors de festivals de cinema de cara a les vendes d’aquestes produccions. ¿El cinema independent també pot aprofitar aquestes oportunitats i trobar maneres d’arribar al públic a les quals fins ara no tenia accés?

Ponents

Núria Valls és responsable de producció de Nostromo Pictures, empresa que ha produït pel·lícules d’èxit basades en novel·les com Palmeras en la nieve, Blackwood i la trilogia del Baztán (El guardián invisible, Legado en los huesos i Ofrenda a la tormenta).

Antonio Trashorras és executiu creatiu de Programació Original d’HBO España. Guionista, director i productor executiu de televisió i cinema, ha treballat en sèries com Vida perfecta, Arde Madrid i Vergüenza, i en pel·lícules com El espinazo del diablo. Ha estat director de continguts del canal Paramount Comedy i de la productora Hill Valley, així com director de l’àrea de ficció de BocaBoca Producciones.

Mónica García Massagué és la directora de Taboo’ks, iniciativa del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges que vol acostar la literatura i el cinema fantàstic. Escriptora i llicenciada en Ciències de la Comunicació, Publicitat i Relacions Públiques, ha treballat per a Catalan Films & TV com a responsable de festivals i comunicació. Actualment és directora general de la Fundació Sitges, responsable del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Mario Madueño Cobo és impulsor de la iniciativa Rodando Páginas, los libros van a las pantallas, que se celebra a Madrid des de fa dos anys. A més, és productor, soci fundador de la productora Pantalla Partida (La herida) i president de l’Associación de la Industria del Cortometraje i de l’Asociación Madrileña Audiovisual.

Modera Joan Antoni Martín Piñol, escriptor, guionista, monologuista, director, productor i professor de guió. Especialitzat en literatura infantil i juvenil, ha publicat 30 llibres. Amb Sentinels (premi Joaquim Ruyra) va ser seleccionat en la primera edició del LAAB.

Informació

  • Dijous 14 de novembre,
    de 18.30 a 20 h
  • Aula 2, CCCB
  • Entrada amb acreditació
    o invitació
  • Aforament limitat
  • El debat es farà en castellà
Amb la col·laboració de
LAAB
Ajuntament de Barcelona
Barcelona Film Commission