11-17 NOV. 2019
10es Jornades

Més enllà de la Green Shooting Card

Aquesta jornada pretén donar a conèixer, establir i reflexionar sobre les mesures que es poden prendre per reduir l’impacte ecològic de la creació cinematogràfica i audiovisual, tenint en compte els diferents processos de producció, l’exhibició en sales, i els festivals i les institucions que els alberguen. S’analitzaran els criteris per a crear una cinematografia sostnible i aprendrem a ser coherents amb els valor que el cinema vol projectar.

Dirigida a professionals de l’audiovisual en particular i de la cultura en general (productors, artistes, cineastes, programadors, crítics, compradors, exhibidors, docents, comissaris, investigadors, gestors culturals, periodistes, estudiants de postgrau...).

El vídeo de la sessió està disponible al canal de YouTube de l’Alternativa.

Informació

  • Divendres 15 de novembre,
    de 9.45 a 13.45 h
  • Teatre, CCCB
  • Entrada amb acreditació o invitació
  • En castellà, català i anglès
  • Amb traducció simultània
    (si necessites adaptar el teu audífon, ens ho pots sol·licitar a [email protected])

9.45 h Benvinguda a càrrec de l’ICEC i de l’Alternativa Professionals

10.00 h L’impacte ecològic de l’entorn digital

Joana Moll
Joana Moll

Joana Moll és artista i investigadora. Explora críticament la manera en què les narratives postcapitalistes afecten l’alfabetització de les màquines, els humans i els ecosistemes. Els temes que investiga tracten, principalment, sobre la materialitat d’internet, la vigilància, l’anàlisi de perfils socials i les interfícies. Ha presentat, exposat i editat la seva obra en diferents museus, centres d’art, universitats, festivals i publicacions d’arreu del món.

10.25 h Economitzar recursos. De la preproducció a l’exhibició

Birgit Heidsiek
Birgit Heidsiek

Birgit Heidsiek és editora en cap de la revista Green Film Shooting, així como de la web que duu el mateix nom (fundada el 2012), dedicades a la sostenibilitat en el cinema i els mitjans. Com a investigadora i periodista fa més de trenta anys que treballa en la indústria del cinema. Birgit també és autora de Das grüne Kinohandbuch (Manual de cinema verd), publicat per l’FFA (Fons Federal de Cinema Alemany). Com a consultora de l’FFA, s’encarrega del lloc web www.grüneskino.de i assessora els exhibidors sobre el funcionament sostenible de les sales de cinema.

Durant la seva ponència, Birgit connectarà mitjançant videoconferència amb:

Luca Ferrario, director del Trentino Film Fund and Commission
Pedro Barbadillo, director de Mallorca Film Commission

11.50 h Pausa i cafè

12.10 h Anàlisis de criteris per a un cinema sostenible

Jaime Alejandre
Jaime Alejandre

Jaime Alejandre és subdirector general de Promoció i Relacions Internacionals de l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA). També va ocupar els càrrecs de secretari general de l’Autoritat Nacional per a la Prohibició de les Armes Químiques al Ministeri de Ciències i Tecnologia, de director general de Qualitat i Avaluació Ambiental del Ministeri de Medi Ambient i de vicepresident de l’Agència Europea de Medi Ambient.

12.30 h Reflexió, debat i exemples de bones pràctiques

Modera: Birgit Heidsiek

Des de la Film Commission
Carlota Guerrero
Carlota Guerrero

Carlota Guerrero és la responsable de la Catalunya Film Commission, servei públic de la Generalitat de Catalunya (Instituto Catalán de las Empresas Culturales) que està a la disposició del sector audiovisual.

Des de la institució
Jaime Alejandre
Jaime Alejandre

Jaime Alejandre és subdirector general de Promoció i Relacions Internacionals de l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA).

Des del festival
Eva Morsch
Eva Morsch

Eva Morsch és coordinadora de programació del Festival de Toulouse Cinelatino, en què a més coordina les trobades professionals de la plataforma Cine en Construcción. És secretària general de CICAE.

Des de la distribució
Suzanne Harle
Suzanne Harle

Suzanne Harle és fundadora de Green Planet Films, distribuïdora de pel·lícules sobre natura i medi ambient que defensa el paper del cinema en l’educació ambiental i en la creació de consciència.

Des de la producció
Valérie Delpierre
Valérie Delpierre

Valérie Delpierre és fundadora d’Inicia Films, productora independent dedicada a la producció de documentals, curtmetratges i llargmetratges de ficció. És presidenta de l’Associació de Productors de Documentals, PRO-DOCS.

Des de la creació
Juan Palacios
Juan Palacios

Juan Palacios és llicenciat en Ciències Ambientals i en Comunicació Audiovisual. Actualment estudia el Màster d’Investigació Artística en i a través del Cinema a la Netherlands Film Academy. El seu segon llargmetratge, Meseta, es podrà veure a l’Alternativa.

Amb la col·laboració de
ICEC logo propio
SDE Servei de Desenvolupament Professional
Catalunya Film Festivals tot nou!
PAC Productors Audiovisuals de Catalunya
Suncine