11-17 NOV. 2019
Guardons

Jurats

Premi Llargmetratge Internacional

L'Alternativa Oficials
Pablo Martínez
Pablo Martínez

Director de Programas al MACBA des de 2016. Ha estat responsable d’Educación i Activitats Públiques del CA2M (2009-2016) i professor associat d’Història de l’Art Contemporani a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid (2011-2015). Dirigeix la col·lecció d’assaig Et al. (MACBA-Arcàdia) forma part de l’equip editorial de L’Internationale Online des de 2016.

Carles Matamoros Balasch
Carles Matamoros Balasch

Llicenciat en Periodisme i Màster en estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis, és cofundador del web Transit: cine y otros desvíos. Ha exercit la crítica cinematogràfica a mitjans com ara Caimán. Cuadernos de Cine, Dirigido por, Diario de Levante i Abc Sevilla, i ha impartit classes a La Casa del Cine i l’Institut d’Humanitats de Barcelona.

Diana Toucedo
Diana Toucedo

Cineasta i muntadora. Ha editat vora vint llargmetratges, curtmetratges i altres peces audiovisuals, entre les quals destaquen La noche que no acaba (Isaki Lacuesta), Júlia ist (Elena Martín), la sèrie de ficció Hierro (Jorge Coira) per a Movistar i Arte France i Los desheredados (Laura Ferrés), premiat a La Semaine de la Critique de Cannes. Com a directora va estrenar el seu primer llargmetratge, Trinta lumes, a la Berlinale 2018.

Premi Curtmetratge Internacional

L'Alternativa Oficials
Pilar Arcila
Pilar Arcila

Cineasta i editora francocolombiana, graduada per l’Escola Nacional Superior de Fotografia d’Arles. El 2007 acaba la seva primera pel·lícula, Au fil du son. El 2013 realitza Le Pendule de Costel, projectada a l’Alternativa. El 2010 funda Ab Joy Productions juntament amb Jean-Marc Lamoure, amb qui realitza creacions participatives en super-8. Actualment desenvolupa un llargmetratge a l’hospital psiquiàtric de Valvert (Marsella).

Lluís Galter
Lluís Galter

Autor dels llargmetratges Caracremada (2010), estrenat al Festival de Venècia, i La substància (2016), presentat a l’Alternativa i Visions du Réel, així com de diversos curts documentals i experimentals. Ha treballat com a realitzador a «Salvados» (2017-2019) i actualment està en fase de postproducció del seu tercer llargmetratge, Aftersun.

Paola Lagos Labbé
Paola Lagos Labbé

Màster en Documental Creatiu i Doctora en Comunicació Audiovisual per la UAB. Acadèmica de la Universitat de Xile, desenvopa tanta la investigació com la docència, i ha signat nombroses publicacions sobre documental contemporani, cinema assaig i cinema experimental. Forma part de Crater-Lab, laboratori independent de creació i experimentació cinematogràfica en suport analògic.

Premi Film Nacional

L'Alternativa Oficials
Pep Armengol
Pep Armengol

Als anys vuitanta va publicar articles, cròniques i entrevistes sobre cinema a la revista Oriflama, a més de començar a filmar en super-8. El 2012 va col·laborar amb Isaki Lacuesta en el curt La matanza del cerdo. Des de 2017 condueix amb Joan Morros el programa de ràdio setmanal «Cine sin condiciones».

Mercedes Coll
Mercedes Coll

Llicenciada en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, catedràtica de Secundària i professora de Literatura i Cinema a la Universitat de Barcelona. Ha participat en projectes d’investigació del Centre Dona i Literatura, i va formar part de la Cooperativa Drac Màgic de 1988 a 2012.

Albert Elduque
Albert Elduque

Doctor en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra i postdoctorat sobre Cinema Brasiler a la Universitat de Reading (Regne Unit). Va ser coeditor de la revista de cinema online Contrapicado, i des de 2016 és coeditor de la revista Comparative Cinema, que publica la Universitat Pompeu Fabra.

Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional

L'Alternativa Oficials
Anil Kumar Jain
Anil Kumar Jain

Secretari regional de la Federació d’Associacions Cinematogràfiques de la Índia i president de Tasveer Film Society. Com a crític cinematogràfic ha cobert festivals internacionals a l’Índia i ha col·laborat amb l’Open Forum del Festival de Cinema de Goa. Organitza el Festival de Cinema de la Unió Europea, que se celebra a 10 ciutats de l’Índia.

Anna Lati
Anna Lati

Membre i programadora del Cineclub del Diable de Martorell. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat i corealitzat respectivament dos curtmetratges: Fábrica de sueños (2017) i Memorias del proletariado cognitivo (2018). Actualment està desenvolupant un projecte en super-8.

Ute Mader
Ute Mader

Llicenciada en Art, Història de l’Art i Filologies Romàniques a Bonn, Barcelona i Perusa. Va iniciar la seva carrera a la Cinemateca de Bonn i des de 1990 dirigeic el Cinema Comunal i el departament de Llengües de la Universitat Popular de Leverkusen. El programa del Cinema Comunal de Leverkusen ha estat premiat a nivell nacional en diverses ocasions.

Amb la col·laboració de
ACCEC
FICC, IFFS