11-17 NOV. 2019
Hall

Cinema EXPerimental i EXPandit

Tot un vespre del Hall dedicat al cel·luloide i la seva constel·lació d’extensions i possibilitats estètiques i ètiques, expressades en forma de pel·lícules i performances.

Cinema EXPerimental 12/11 (75’) - 18.30 h

A flor de frame. Així ens sentim en veure quines peces componen aquest programa de cinema experimental confeccionat a mida.

Cinema EXPandit 1 12/11 (40’) - 19.45 h

Cinema EXPandit 1

Paracronismos II. Sombras proyectadas sobre el tiempo lineal, de Valentina Alvarado Matos i Carlos Vásquez Méndez

Aquesta segona part de Paracronismos, que articula un recorregut des de l’entorn geològic fins a l’industrial a través del pensament positivista, presenta la dualitat entre natura i cultura, marcada per la ciència, l’extractivisme i la dominació.

Banda sonora interpretada en viu amb instruments de síntesi modular.

Cinema EXPandit 2 12/11 (30’) - 20.30 h

Cinema EXPandit 2

Renaixença, d'Eduardo Filippi

Des d’una lent sensorial, intermitent i multiforme, Renaixença es desplega com un retrat del modernisme català. Sense oblidar la llarga ombra del colonialisme i l’esclavisme que el van sustentar, porta a terme una aproximació entre el passat i el present.

Amb música en viu d'Opoku.

Cinema EXPandit 3 12/11 (30’) - 21.15 h

Cinema EXPandit 3

Desde el subtierro, d'Adriana Vila Guevara (en procés)

Una carta escrita amb escletxes, coral i vibrant, revela el murmuri d’una memòria col·lectiva que encara està silenciada, enterrada a les fosses comunes d’arreu del territori espanyol. En la buida superfície, filmada en 16 mm, hi ha latents les petjades palpitants d’una cicatriu llarga i profunda, no tan sols del paisatge sinó de la història.

Amb música d’Alfredo Costa Monteiro.
Peça inspirada i basada en la investigació etnogràfica de Jorge Moreno Andrés.