11-17 NOV. 2019
Paral·leles

Jean-Gabriel Périot

La filmografia del cineasta i muntador Jean-Gabriel Périot (Bellac, 1974) abraça diversos formats i camps, del llargmetratge al curtmetratge i del documental a la ficció. Però el seu interès pels vincles entre memòria i imatge ha fet que se’l reconegui especialment pel seu treball amb material d’arxiu. El cinema de Périot es caracteritza per la recerca i l’experimentació contínues, ja que desconstrueix l’arxiu oficial, replanteja la construcció de la història i qüestiona els problemes de la memòria i la societat.

Cada film és concebut com una commemoració, motivada per la necessitat de retre homenatge als morts i als supervivents.

— Jean-Gabriel Péirot

L’Alternativa ha presentat films de Jean-Gabriel Périot des dels seus inicis, com ara 21.04.02 (2002), We Are Winning Don’t Forget (2004), Eût-elle été criminelle (2006), Nijuman no borei (2007, Premi l’Alternativa 2007), L’Art délicat de la matraque (2009), The Devil (2012) i We Are Become Death (2014). A més, el seu primer llargmetratge, Une jeunesse allemande, va rebre el Premi de la Crítica a l’Alternativa 2015. El 2019 Périot va estrenar a la Berlinale el seu tercer llargmetratge, Nos défaites, que va obtenir el premi CICAE Art Cinema.

A més d’una selecció de curtmetratges i llargmetratges de Jean-Gabriel Périot, el cicle que li dediquem inclou la preestrena del seu darrer llargmetratge, Nos défaites.

Última hora!: Nos défaites s’endugué el Premi Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials.

La dilatada experiència de Périot com a cineasta i docent li atorga una posició privilegiada per a poder compartir i intercanviar coneixements amb estudiants, professionals i públic del festival. Per això proposem dues masterclasses a càrrec d’ell.

Hem preparat un petit aperitiu.

Amb la col·laboració de
AC/E