18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Elles filmen

Paral·leles

Presencial

El món del cinema, com a art i com a indústria, està molt masculinitzat, i els perfils artístics i professionals femenins han de lluitar per obrir-se pas. Prenent el relleu de la secció paral·lela Elles tallen de l’Alternativa 2018, enguany posem en valor la mirada de les dones que des de la direcció de fotografia defineixen una visió del món que se’ns transmet a través de les pantalles.

La direcció de fotografia, o cinematografia, és una peça essencial en la concepció del film, ja que defineix com arriba la creació als nostres ulls, com seran les sensacions estètiques i visuals i quines relacions i jerarquies s’estableixen no només entre els personatges sinó amb el públic. Aquesta secció paral·lela visibilitza el talent femení, tant internacional com nacional, d’una posició de cap d’equip a mig camí entre la creació i la tècnica.

La secció, programada conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya, consisteix en la projecció de tres llargmetratges internacionals, amb fotografia firmada per Claire Mathon, Agnès Godard i Hélène Louvart, i tres curtmetratges de les directores de fotografia nacionals Neus Ollé, Daniela Cajías i Lara Vilanova. Amb les tres darreres se celebrarà la taula rodona Maneres de mirar, que complementa la secció.

Amb la col·laboració de
Filmoteca de Catalunya