18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Suro. Conversa amb Mikel Gurrea

Esdeveniments especials

© Núria Aidelman, escena del making-of de Suro
Presencial

Suro. conversa amb Mikel Gurrea sobre el procés de creació

Mikel Gurrea proposa una conversa amb diversos membres del seu equip artístic i tècnic sobre el procés de creació de Suro, que inaugurarà l’Alternativa 2022.

El 2010 vaig treballar com a traginaire, com a temporer, en la pela del suro als boscos del nord de Girona. Allà hi vaig trobar un món ric en textures, en sons i en ritmes. Partint d’aquest univers i de les sensacions contradictòries que vaig sentir quan hi era, vaig pensar que algun dia escriuria el meu primer llargmetratge.

En el procés de creació de Suro sempre buscàvem fer una pel·lícula de ficció, subjectiva, amb dos punts de vista en tensió constant: el de l’Elena i el de l’Iván. Allò que sembla una projecció comuna de parella es disgrega i les dues parts s’enfronten quan estan en contacte amb els elements.

D’aquí sorgeix la idea de mesclar dos actors professionals amb un elenc d’actors naturals, treballadors del bosc. D’aquí, també, la necessitat de reincidir i treballar en la impressió d’un paisatge cinematogràfic.

Estirant aquella imatge del suro en ser pelat, de l’escorça de l’arbre quan és arrencada, vam voler fer una pel·lícula sobre una tensió: la tensió entre les idees i la pràctica, entre la projecció i la materialització, entre la imatge que donem i allò que fem.

A la conversa hi participaran Laura Rubirola (productora), Francisco Kosterlitz (coguionista), Julián Elizalde (director de fotografia), Isona Rigau Heras (directora d'art) i Xanti Salvador (disseny de so i mescles).

  1. Laura Rubirola
    Laura Rubirola
  2. Francisco Kosterlitz
    Francisco Kosterlitz
  3. Julian Elizalde
    Julián Elizalde
  4. Isona Rigau
    Isona Rigau
  5. Xanti Salvador
    Xanti Salvador
  • Divendres 25 de novembre, de 18.30 a 20.30 h
  • Sala Mirador CCCB
  • Entrada gratuïta (cal inscriure-s’hi)
  • No es requereixen coneixements previs
  • La sessió s’oferirà en català i castellà sense traducció
Veure el vídeo
Mikel Gurrea