18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Rimini

Paral·leles

Presencial
Online
Sinopsi

Richie Bravo (Michael Thomas), una estrella de la cançó lleugera en hores baixes, assisteix al funeral de la seva mare. El seu pare està ingressat en una residència per a gent gran. Després de la cerimònia, ell i el seu germà Ewald (protagonista de Sparta, el film que completa aquest díptic de Siedl) segueixen amb la seva vida. En Richi malviu a Rimini, cantant en hotels per a turistes austríacs i alemanys fora de temporada i fent de gigoló atrotinat per al seu públic femení. Però el passat sempre és a l'aguait.

Amb la seva habitual mirada distant i crítica, Ulrich Seidl torna a captar amb molt d’encert la misèria moral i els aspectes més sòrdids de la nostra societat. Escenaris i situacions desoladores retraten la derrota d’una família i ens submergeixen en la vida d’un perdedor, amb algun toc d’humor i tendresa.

Bio/Filmo

Ulrich Seidl (Viena, 1952), director, guionista i productor, va iniciar la seva carrera als noranta filmant documentals com ara Good News i Tierische Liebe, títol que vam recuperar a les sessions especials dels 20 anys de l’Alternativa, després de dedicar-li una secció paral·lela el 2005. El 2001 va guanyar el premi especial del jurat del Festival de Venècia amb Hundstage, que impulsà la seva carrera internacional. Des de llavors, pel·lícules com  Impor/Export o la seva Trilogia del Paradís han estat programades i premiades a festivals com els de Canes i Berlín. Després d’Im Keller i Safari, Seidl va tornar a la direcció amb un dels seus díptics habituals, Rimini i Sparta, tots dos seleccionats a l’Alternativa d’enguany.