18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Sparta

Paral·leles

Presencial
Online
Sinopsi

L’Ewald es va mudar a Rumanía en el seu moment. Anys més tard, busca començar de nou: deixa la sev nivia i es trasllada a l’interior. Amb l’ajuda d’uns nens de la zona, transforma una escola en ruines en un gimnàs. Els nens gaudeixen d’una existència nova i sense preocupacions. Però la crida de la desconfiança no trigarà a sorgir entre els habitants. I a l’Ewald no li quedarà cap altra opció que enfrontar-se a una veritat que ha mantingut oculta durant molt de temps.
Pel·lícula germana de Rimini, culmina el díptic d’Ulrich Seidl sobre la impossibilitat d’escapar del passat i sobre el dolor de trobar-se a si mateix. Com és habitual en el seu cinema, aprofundeix en les misèries de la nostra societat i posa l’espectador a prova amb una història pertorbadora i envoltada de polèmica.

Bio/Filmo

Ulrich Seidl (Viena, 1952), director, guionista i productor, va iniciar la seva carrera als noranta filmant documentals com ara Good News i Tierische Liebe, títol que vam recuperar a les sessions especials dels 20 anys de l’Alternativa, després de dedicar-li una secció paral·lela el 2005. El 2001 va guanyar el premi especial del jurat del Festival de Venècia amb Hundstage, que impulsà la seva carrera internacional. Des de llavors, pel·lícules com  Impor/Export o la seva Trilogia del Paradís han estat programades i premiades a festivals com els de Canes i Berlín. Després d’Im Keller i Safari, Seidl va tornar a la direcció amb un dels seus díptics habituals, Rimini i Sparta, tots dos seleccionats a l’Alternativa d’enguany.