PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

En el pitjor dels casos

Activitats professionals

© Alberto Gracia, del film 'Tengan cuidado ahí fuera'

Casos d’èxits i fracassos en els últims anys

L’underground del cinema d’autor espanyol viu un dels seus moments més bells i àlgids: són moltes les pel·lícules que llueixen als festivals internacionals, i dins de les nostres fronteres es comença a constituir un públic que hi vol accedir. Al mateix temps, és una indústria molt fràgil, en lluita constant contra l’autoprecarització, que necessita que inventem, reinventem i revisem contínuament els seus (els nostres) modes de producció.

Davant de la gran quantitat de contingut audiovisual que es produeix i que consumim, la producció alternativa busca el seu lloc com ho fan la poesia o el punk en el segle xxi. Els nous models de producció, exhibició i distribució també són insuficients per fer d’aquestes propostes una forma de vida o un ofici sostenible. Els productors i directors de cinema d’autor actuals han optat per exercir diversos papers alhora amb l’objectiu de sostenir una carrera en què, per obtenir subvencions, s’ha de comptar amb una certa trajectòria, i que se sosté en la paciència i en la fe en les seves creacions.

En aquesta trobada parlarem del cinema d’autor en termes de producció des dels ritmes, la improvisació, l’artesania, la figura creativa, el productor involucrat, el punk, les noves onades, els mercats, les plataformes, la política, els egos, el poder, l’equip tècnic, els amics, la inconsciència, el criteri, els diners, la paciència, el joc, el cost emocional, el sofà llit, les cures, l’honestedat, els privilegis, l’essència, la resistència i el coneixement col·lectiu.

  • Dimarts 14 de novembre, de 16 a 18 h
  • Sala Raval CCCB
  • Públic objectiu: professionals de producció i cineastes en general
  • Preu: 5 €
  • Entrada gratuïta amb acreditació
Inscriu-t'hi

Ponents

Cristina Hergueta
Cristina Hergueta

Cristina Hergueta és productora de pel·lícules d’autor, tant de ficció com de no-ficció, entre les quals trobem Los inocentes, de Guillermo Benet; Karen, de María Pérez Sanz, i Meseta, de Juan Palacios. Les pel·lícules han estat presentades a festivals d’arreu del món, com ara la Quinzena de Cineastes de Canes, el Festival de Sant Sebastià, el Festival de Sevilla, CPH:DOX, el Festival Internacional de Transsilvània i Visions du Réel. El 2020 fou seleccionada per participar en el programa Berlinale Talents (en el marc del Festival de Berlín) i el 2021, en el programa Match Me! del Festival de Locarno. Actualment, sota la seva marca Garde està produint la pel·lícula Los caballos, el pròxim projecte de Pedro G. Romero.

Tasio
Tasio

Tasio és productor independent de so i cinema. Amplifica projectes que desdibuixen la línia entre realitat i ficció amb una tendència natural cap a nous llenguatges a través de l’experimentació sonora, els formats i la narrativa. Combina aquesta activitat amb les seves facetes de dissenyador sonor i comissari. Des del seu segell UMMM impulsa projectes i trobades entorn de les noves tendències sonores, visuals i performatives que combinen disciplines artístiques i científiques. Forma part del grup Paciencia i del col·lectiu BRBR.


Tasio i Cristina Hergueta formen Esto no es una poesía, projecte curatorial que uneix cineastes i poetes per a la realització de peces entorn de la poesia contemporània. Creadors com Virginia García de Pino, Maddi Barber, Elisa Celda, Andrés Duque, Isaki Lacuesta, Lur Olaizola, Acacia Ojea, Elisa Celda i María Pérez Sanz, juntament amb les autores Rosa Berbel, María Sànchez, Pilar Adón, Lupe Gómez i Cristina Morales, entre d’altres, formen part de les dues primeres sèries, “Presentes” i “Paisajes”, que actualment s’estan presentant en festivals de cinema i institucions culturals tant nacionals com internacionals.

Amb la col·laboració de
ECAM INDUSTRIA 2023
SDE 1 de los 3 juntos