PRESENCIAL
10-19 NOV. 2023
ONLINE
15-28 GEN. 2024

Here

Oficials

Sinopsi

L’Stefan, un obrer de la construcció romanès que viu a Bruselas, és a punt de tornar al seu país. Cuina una gran olla de sopa amb sobralles que té a la nevera per repartir-la com a regal de comiat entre amics i familiars. Just quan està llest per marxar, coneix una jove sinobelga que està preparant un doctorat sobre molses. La seva atenció envers el que quasi és invisible l’atura a ell en sec.

Retrat minimalista i pausat, oda a la natura i a la connexió humana en un entorn urbà. El director intenta enregistrar el que és invisible a través de la trobada de dos personatges a la deriva.

Biofilmografia

Bas Devos (Zoersel, Bèlgica. 1983) va estudiar a l’Escola d’Art LUCA de Brussel·les. Autor dels curtmetratges Taurus (2005), Pillar (2006), The Close (2009) i We Know (2013), va debutar en el llargmetratge el 2014 amb Violet, que va obtenir el Gran Premi del Jurat Internacional Generation 14plus de la Berlinale i fou seleccionat per al New Directors/New Films Festival de Nova York. El 2019 va participar amb la seva següent pel·lícula, Hellhole, en la secció Panorama del Festival de Berlín, i aquell mateix any va estrenar Ghost Tropic a la Quinzena de Cineastes de Canes. Amb Here, el seu quart llargmetratge, va tornar a la Berlinale, aquest cop dins de la secció Encounters, on va guanyar el premi a millor pel·lícula i el Premi FIPRESCI.