18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Carta a mi madre para mi hijo

Paral·leles

Presencial
Sinopsi

La Carla està embarassada i nua, com en les fotos en què la seva mare posa embarassada de la mateixa Carla. La llum del sol s’esmuny a través de les finestres. Veiem ràfegues de super-8 amb avis, oncles, pares, besavis; somrient, cosint, recitant poesia. Llavors veiem créixer una jove des dels seixanta fins a l’actualitat, passant per la dècada dels vuitanta, travessant els llindars de la feminitat i la història, fins que es troba la Carla embarassada sota el cel blau de la costa catalana.

La família, el diari personal i la ficció, combinació habitual en l’obra de la cineasta, apareixen aquí en un relat en primera persona i amb la maternitat com a excusa. Fer cinema per imaginar, en aquest cas, la memòria familiar que falta.

Bio/Filmo

Carla Simón (Barcelona, 1986) va estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Califòrnia. Va obtenir una beca per cursar un màster a la London Film School. El seu primer llargmetratge, Estiu 1993 (2017), es va estrenar a la Berlinale, on va guanyar el premi a la millor obra de debut i el Gran Premi Generation Kplus. Entre els seus curts destaquen Correspondencia (2020), codirigida amb Dominga Sotomayor i que, a més de competir a l'Alternativa 2020, participà a Visions du Réel, el Festival de Cinema de Nova York i el de Sant Sebastià. El seu segon llarg, Alcarràs, va guanyar l’Os d’Or a Berlín el 2022 i és el candidat espanyol per als Oscars. L’any passat fou protagonista d’un dels nostres Satèl·lits.
A la darrera edició de la Biennal de Pensament de Barcelona, Lucrecia Martel i Carla Simón van iniciar un diàleg que ara continuem a l'Alternativa amb la projecció conjunta dels seus curtmetratges més recents: Camarera de piso i Carta a mi madre para mi hijo, respectivament.