18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Mulher como árvore

Paral·leles

Presencial
Online
Sinopsi

Elva camina per la vida, pel camp, entre els quefers diaris, mentre xiuxiueja cartes que volen cap a aquells que ja no hi són. Mulher como árvore és un reflex de les molt diverses realitats dels seus creadors y de les seves disparitats generacionals i artístiques. Elva va unir aquest grup improbable i els va donar un objectiu comú: fer una pel·lícula per a ella.

Bio/Filmo

Mulher como árvore és una creació d’un grup de directors de diferents països amb una experiència en el cinema variada i dilatada. S’han produït mútuament diversos llargmetratges i curtmetratges projectats en alguns dels festivals de cimena més rellevants del món. Els components del grup són Carmen Tortosa (Espanya,1958), Alejandro Vázquez San Miguel (Madrid, 1976), Daniela Cajías (Bolívia, 1981), Helder Faria (Suïssa, 1990) i Flávio Ferreira (Portugal, 1992).

Daniela Cajías va ser la primera (i única) dona a guanyar un premi Goya a la millor fotografia, gràcies a Las niñas (Pilar Palomero, 2021). Filla d’aficionats a la imatge, va estudiar fotografia a Buenos Aires i direcció de fotografia a l’escola de San Antonio de los Baños de Cuba. Amb les seves col·laboracions ha rebut premis per La eterna noche de las doce lunas (Priscila Padilla, 2013) i As duas Irenes (Fabio Meira, 2017). Va firmar la fotografia del premiat Alcarràs (Carla Simón, 2022). Es defineix com a “mare, migrant i directora de fotografia”.