18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Matter Out of Place

Oficials

Presencial
Sinopsi

Residus a les costes, a les muntanyes, als fons marins o a les profunditats de la terra. Matter Out of Place és una pel·lícula sobre les escombraries, que s’han estès fins als racons més remots del planeta.

Nikolaus Geyrhalter segueix les petjades de les nostres deixalles i parla de la lluita interminable per aconseguir el control de les enormes quantitats de residus. Recollir, triturar, cremar, enterrar... Des dels cims de les muntanyes de Suïssa fins a les costes de Grècia i Albània, passant per Nepal o els deserts de Nevada. Amb el seu caràcter observacional i el seu ús de la càmera estàtica, aquest documental ofereix un punt de vista ideal per revelar la realitat dels escenaris retratats i de la lluita per salvaguardar el medi ambient.

Bio/Filmo

Nikolaus Geyrhalter (Viena, 1972) és director de cinema, director de fotografia i guionista. Als 20 anys va firmar la seva primera pel·lícula, Eisenerz, i el 1994 va fundar la seva pròpia productora, amb la qual ha produït més de 70 documentals per a cinema i televisió. El seu cinema es caracteritza pel seu caràcter observacional i per l’ús de la càmera estàtica. Alguns dels seus films més destacats són Pripyat (1999), Unser täglich Brot (2005), 7915 KM (2008), Über die Jahre (2015) i Homo sapiens (2016). Amb Erde (2019) va competir a l'Alternativa 2019, on se li va concedir una menció especial.