18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Geographies of Solitude

Oficials

Presencial
Online
Sinopsi

Zoe Lucas, naturalista i investigadora autodidacta, fa més de 40 anys que viu a l’illa de Sable, cuidant-la i documentant-la. És l’única habitant humana d’un ric ecosistema on conviuen cavalls salvatges, foques, aus i insectes, però també on arriben muntanyes de residus plàstics.

La cineasta Jacquelyn Mills l’acompanya en les seves tasques habituals, ens mostra el seu procés de descobriment i observa el personatge i el cicle de la vida d’illa. Rodat en 16 mm, amb llum natural, sons ambientals obtinguts de la natura mateixa y tècniques respectuoses amb el medi ambient, el film experimenta amb les textures i atorga un toc poètic a les imatges. D’aquesta manera, desdibuixa els límits entre ciència i art i ens convida a reflexionar sobre la nostra pròpia relació amb la natura.

Bio/Filmo

Jacquelyn Mills (Nova Escòcia) es va graduar al Nova Scotia College of Art and Design. Després de filmar els curtmetratges For Wendy (2008) i Shorts (2013), es va endinsar en la història de la seva àvia en el documental In the Waves, que, estrenat a Visions du Réel el 2017, va obtenir diversos guardoes: el Gran Premi del Jurat al Festival Internacional de Cinema de New Hampshire, el premi al millor documental al Festival Internacional de Cinema Documental de Mont-real (RIDM) i els premis al millor documental i a la millor edició al Festival Internacional de Cinema de l’Atlàntic (FIN). Mills ha treballat com a muntadora, dissenyadora de so i directora de fotografia per a altres directors, així com al National Film Board of Canada.