L'Alternativa 2010. Festival de Cinema Independent de Barcelona

Gràcies per compartir amb nosaltres la 17ª edició de l'Alternativa!

Aquest any, després d'haver rebut 2.020 pel·lícules de 79 països, 51 treballs han competit a les seccions oficials, oferint un panorama de la cinematografia independent contemporània, testimoni d'una comunitat efervescent al marge del circuit comercial. Els nostres jurats han repartit premis i mencions especials entre 7 films i el nostre públic ha escollit el seu curtmetratge favorit.

Hem presentat 5 seccions paral·leles que ens han revelat filmografies insòlites o de circulació molt reduïda, incloent una sessió de cinema familiar, i acompanyades per taules rodones, una jornada per a professionals, un seminari de música de cinema i una masterclass.

Ha estat una setmana plena d'activitats, completada per la secció Escoles de cinema i, un any més, Pantalla Hall, amb
una programació rica i diversa en un entorn excepcional.

Ha estat sincerament un plaer compartir amb professionals vinguts d'arreu del món i un públic nombrós i participatiu les projeccions, activitats i trobades generades des del festival, i ja estem treballant per a que l'any proper sigui igual o més enriquidor per a tothom.

Moltes gràcies!

Notícies

L'Alternativa en Canadà

Kymmenen päivää (Ten Days)

Una selecció especial de curtmetratges del festival es projectarà el 26 de febrer de 2011 a La Elastica, un espai artístic recentment inaugurat al centre de Montreal. Les projeccions formen part de La nuit blanche, un festival artístic amb propostes de performance, projeccions i exposicions programades al llarg de tota una nit de fred hivern.

L'Alternativa a Perpinyà

12 Sketches

Carta blanca per a l'Alternativa a l'Institut Jean Vigo (Perpinyà, França) el proper 1 de febrer de 2011. Projecció de 7 curtmetratges de la passada edició del festival, que ofereixen múltiples històries, experiments visuals, investigacions, observacions i poesia. Una esperança per al futur del cinema contemporani.

 
XHML CSS Firefox