Seminari de música de cinema. Escoltar el cinema. Pascal Gaigne

Pascal Gaigne
Pascal Gaigne © 2007 www.julio-rodriguez.net

Durant els darrers vuit anys, aquest seminari ha esdevingut una activitat formativa important, tal i com ho demostren el nombre de professionals i estudiants inscrits, i les personalitats del món del cinema que hi han compartit la seva experiència.

Entre d’altres, hem pogut comptar amb la participació de figures rellevants com Conrado Xalabarder, reconegut especialista en música de cinema, i els compositors Manuel Balboa (El abuelo), Roque Baños (Goya 2009 per Los Crímenes de Oxford), Ángel Illarramendi (Los Borgia), Carles Cases (Negro Buenos Aires), Edesio Alejandro (Suite Habana), Fernando Velázquez (El Orfanato), i els internacionals Bruno Coulais (Océanos) i Patrick Doyle (Frankenstein).

Es tracta de compositors que han treballat diversos gèneres musicals, han estat reconeguts amb diversos guardons i han aconseguit el reconeixement de la crítica i el públic. Tots ells han celebrat aquesta iniciativa i han compartit els seus coneixements amb el públic assistent.

La nostra proposta per a aquesta edició és Pascal Gaigne, reconegut compositor francès resident a San Sebastián. Gaigne (Caen, 1958) és un dels compositors amb més prestigi del cinema espanyol. En les seves músiques imprimeix encant i acostuma a aplicar melodies suaus, d’aparença senzilla però amb sofisticades instrumentacions, amb les quals matisa els films amb aires d’eterna calma, amb to intimista i auster.

La seva brillant carrera s’ha anat forjant amb títols com ara Silencio roto (Montxo Armendáriz, 2001), Piedras (Ramón Salazar, 2002), Siete mesas de billar francés (Gracia Querejeta, 2007); amb els seus treballs amb Daniel Sánchez Arévalo (AzulOscuroCasiNegro, 2006, o la recent Gordos); amb diverses col·laboracions amb Salvador García Ruíz (El otro barrio, 2001, Las voces de la noche, 2003, Castillos de cartón, 2009), a banda d'incursions en el cinema francès (Le cou de la girafe, 2004), per citar tan sols algunes de les seves creacions més destacades.

 

Programa seminari

Gaigne parlarà sobre els conceptes estructurals i funcionals de la música de cinema i de les claus per construir i desenvolupar una banda sonora, centrant-se en les seves creacions per a:

GORDOS (2009)
CASTILLOS DE CARTÓN (2009)
AZULOSCUROCASINEGRO (2006)
LA VOCES DE LA NOCHE (2003)
PIEDRAS (2002)
EL SOL DEL MEMBRILLO (1992)

Dates: dijous 18 i divendres 19 de novembre
Hora: de 16 a 19h
Lloc: Aula 2 del CCCB – Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Montalegre, 5, 08001 Barcelona.

Preu: 50€ (per a les dues sessions)

Inscripcions i pagament: Inscripció prèvia

Las places són limitades i s’assignaran per rigorós ordre de pagament.
No es reservarà plaça sense haver rebut el pagament.

Consultes: Contactar amb Patricia Sánchez Tel.: (+34) 93 481 57 79.