Presentació

Festival

Apostem per la llibertat creativa, la innovació i el compromís ètic i estètic

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, arriba enguany a la 31a edició. Més de sis lustres oferint a la ciutadania i als professionals una oportunitat única de conèixer i gaudir de projeccions i activitats que defensen la independència creativa de l’autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió.

Aquest any, tornem a apostar per una edició híbrida: projeccions i activitats presencials del 14 al 24 de novembre de 2024 i una selecció de films de la 31a edició disponibles a Filmin durant 15 dies al gener de 2025.

L'Alternativa té tres seccions competitives a l’Alternativa Oficials [2023]: Nacional, Llargmetratges Internacionals i Curtmetratges Internacionals.

L’Alternativa Paral·leles [2023] presenta homenatges, estrenes, obres de cinematografies poc conegudes i de nous creadors i programa familiar.

Per la seva banda, l’Alternativa Hall [2023] ofereix una programació gratuïta i diversa, projeccions, actuacions i debats al Hall del CCCB.

Espais de trobada, reflexió, formació, participació i celebració

A més de projeccions, l’Alternativa Activitats [2023] proposa seminaris, masterclasses, debats amb autors, taules rodones, performances, tallers de creació per a nens i adults i les activitats d’Escoles de Cinema.

L’Alternativa Pro [2023] organitza jornades, tallers, masterclasses, trobades i Cinema Pendent, un conjunt d’activitats de suport al desenvolupament de projectes audiovisuals i cinematogràfics.

Més enllà del festival

Donem suport a la difusió i la visibilitat dels films seleccionats per a l’Alternativa propiciant espais de projecció al llarg de l’any en centres culturals, cineclubs, museus i sales independents i mitjançant col·laboracions amb altres festivals, tant nacionals com internacionals.

A més, gràcies a l’estreta col·laboració que des de 2011 mantenim amb Filmin, durant l’any es poden veure a tot el territori espanyol films programats i premiats a les darreres edicions del festival.