Laboratori de desenvolupament

Cinema Pendent

Cinema Pendent 2024

Bases generals de Cinema Pendent

Convocatòria del Laboratori de desenvolupament

Directors/es, guionistes i productors/es de quatre projectes de llargmetratge de ficció, híbrid o experimental en fase d’escriptura o desenvolupament seran seleccionats per participar en aquest laboratori de quatre dies de durada impartit per Pau Subirós.

S’hi treballa entorn dels quatre projectes tenint-ne en compte el concepte, l’estructura, el desenvolupament narratiu i l’estil cinematogràfic.

El laboratori té lloc durant l’Alternativa PRO i utilitza metodologies basades en la interacció entre els participants, amb l’objectiu que autors i productors tinguin una millor comprensió del seu propi projecte i un pla de treball per al seu desenvolupament posterior.

Un cop finalitzat el programa, els quatre projectes seleccionats rebran una beca de 500 € per cobrir les despeses relacionades amb l’estada obligatòria durant l’Alternativa PRO, així com altres possibles despeses derivades de la seva participació en el programa. Aquesta remuneració queda subjecta a la total participació dels representants del projecte en el programa del Laboratori de desenvolupament de Cinema Pendent.


Altres programes als quals el comitè pot derivar el projecte:

  1. EXTREMLAB
  2. Mentoring Acció Cinema Pendent
  3. Pitching Forum del GAC


Premis als quals opta:

  1. Premi Cinema Pendent
  2. Premi Kinolux y Welab
  3. Premi Non Finito
  4. Premi Río Bravo
  5. Premi Antaviana
  6. Premi Music Library & SFX
  7. Premi MECAS


L’Alternativa PRO ofereix també
  • Assessoraments personalitzats. Als participants amb projectes seleccionats se’ls concerten reunions amb experts segons necessitats concretes, identificades en la lectura dels projectes o en converses prèvies a la celebració d’aquelles. El perfil dels experts és divers: guionistes, consultors/es, productors/es, distribuïdors/es, commissioners, muntadors/es, agents de vendes, programadors de festivals i representants institucionals. Aquests experts, que varien depenent dels convidats professionals que aculli cada edició del festival, són escollits per la seva trajectòria i els seus interessos, per tal que la trobada sigui al més fructífera possible.
  • Acreditacions professionals. Als participants amb projectes seleccionats se’ls proporciona acreditació professional perquè puguin assistir a totes les projeccions del festival i a les activitats de l’Alternativa PRO.
  • Punts de trobada. A més de les activitats concretes per a cada projecte, s’organitzen esmorzars, vermuts i festes per poder-hi iniciar o continuar converses amb acreditats professionals del festival.
  • Seguiment dels projectes. Els projectes reben acompanyament fins a la seva arribada als cinemes, amb suport mitjançant notícies en xarxes socials i newsletters.
  • Reunions improvisades. També són rellevants les reunions improvisades que organitzem entre els nostres assistents professionals, ja siguin experts o participants, gràcies al coneixement profund que tenim de les seves carreres i expectatives.
Inscriu el teu projecte