Laboratori de desenvolupament

Cinema Pendent

Cinema Pendent 2024

Bases generals de Cinema Pendent

Convocatòria del Laboratori de desenvolupament

Directors/es, guionistes i productors/es de quatre projectes de llargmetratge de ficció, híbrid o experimental en fase d’escriptura o desenvolupament seran seleccionats per participar en aquest laboratori de quatre dies de durada impartit per Pau Subirós.

S’hi treballa entorn dels quatre projectes tenint-ne en compte el concepte, l’estructura, el desenvolupament narratiu i l’estil cinematogràfic.

El laboratori té lloc durant l’Alternativa PRO i utilitza metodologies basades en la interacció entre els participants, amb l’objectiu que autors i productors tinguin una millor comprensió del seu propi projecte i un pla de treball per al seu desenvolupament posterior.

Un cop finalitzat el programa, els quatre projectes seleccionats rebran una beca de 500 € per cobrir les despeses relacionades amb l’estada obligatòria durant l’Alternativa PRO, així com altres possibles despeses derivades de la seva participació en el programa. Aquesta remuneració queda subjecta a la total participació dels representants del projecte en el programa del Laboratori de desenvolupament de Cinema Pendent.


Altres programes als quals el comitè pot derivar el projecte:

 1. EXTREMLAB
 2. Mentoring Acció Cinema Pendent
 3. Pitching Forum del GAC


Premis als quals opta:

 1. Premi Cinema Pendent
 2. Premi Kinolux y Welab
 3. Premi Non Finito
 4. Premi Río Bravo
 5. Premi Antaviana
 6. Premi Music Library & SFX
 7. Premi MECAS


L’Alternativa PRO ofereix també
 • Assessoraments personalitzats. Als participants amb projectes seleccionats se’ls concerten reunions amb experts segons necessitats concretes, identificades en la lectura dels projectes o en converses prèvies a la celebració d’aquelles. El perfil dels experts és divers: guionistes, consultors/es, productors/es, distribuïdors/es, commissioners, muntadors/es, agents de vendes, programadors de festivals i representants institucionals. Aquests experts, que varien depenent dels convidats professionals que aculli cada edició del festival, són escollits per la seva trajectòria i els seus interessos, per tal que la trobada sigui al més fructífera possible.
 • Acreditacions professionals. Als participants amb projectes seleccionats se’ls proporciona acreditació professional perquè puguin assistir a totes les projeccions del festival i a les activitats de l’Alternativa PRO.
 • Punts de trobada. A més de les activitats concretes per a cada projecte, s’organitzen esmorzars, vermuts i festes per poder-hi iniciar o continuar converses amb acreditats professionals del festival.
 • Seguiment dels projectes. Els projectes reben acompanyament fins a la seva arribada als cinemes, amb suport mitjançant notícies en xarxes socials i newsletters.
 • Reunions improvisades. També són rellevants les reunions improvisades que organitzem entre els nostres assistents professionals, ja siguin experts o participants, gràcies al coneixement profund que tenim de les seves carreres i expectatives.
Inscriu el teu projecte
Amb el finançament de
ICEC 2 de los 3 juntos
ICAA
AC/E ACE (new)
Catalan Films 2022
Amb el suport de
Novena Nube 2023
Amb la col·laboració de
Kinolux (new)
Welab
Figtree (new)
Antaviana Films (new)
Music Library (new)
MECAS
Río Bravo Cinema Studio