EXTREMLAB

Cinema Pendent

Cinema Pendent 2024

Bases generals de Cinema Pendent

Convocatòria d’EXTREMLAB

Se seleccionaran cinc projectes (curtmetratges, llargmetratges o sèries, tant de caràcter documental com de ficció i experimental) que hagin estat gestats en relació amb una escola de cinema o audiovisual i que siguin obra d’estudiants de diferents zones de la geografia espanyola. El programa està destinat a creadors/es i productors/es emergents.

Es fomentarà la col·laboració entre creadors/es, productors/es, finançadors/es i audiències a través d’oportunitats de treball i training en xarxa, reunions one-to-one i sessions de desenvolupament professional organitzades per l’Alternativa PRO i Novena Nube. L’objectiu és proporcionar el coneixement, les xarxes i la confiança perquè la carrera dels participants sigui creativa i de producció responsable i sostenible. Aquesta experiència és una ocasió única perquè els cineastes emergents contactin amb experts de la indústria, i els ofereix lliçons indispensables d’artesania fílmica perquè explorin i realitzin els seus projectes al complet. La particularitat dels tutors d’EXTREMLAB és que no hi ha salt generacional, sinó que són experts amb carreres encara curtes, però d’èxit.

Aquests projectes passaran per una primera fase de reunions i activitats de formació en el marc de la 31a edició de l’Alternativa. D’aquesta manera, el festival actua com a plataforma d’impuls del cinema independent, com és el seu propòsit des que va néixer el 1993. Posteriorment, els projectes participaran en una residència de creació de deu dies a la 3a edició del Badajoz Cine Fest, on els/les creadors/res podran aprofundir en els seus projectes.

Després, gràcies a una col·laboració amb el Festival de Cinema de Màlaga, participaran al MAFIZ (apartat professional del festival) per presentar-se a la indústria. Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu de compensar la desigual implantació en el territori dels agents del sector i de generar un brou de cultiu de cineastes responsables i sostenibles, competitius i resilients, en el futur teixit empresarial i creatiu del sector audiovisual.

Cada projecte rebrà una beca de 3.000 € per cobrir les despeses de la seva participació a l’Alternativa i de la posterior residència i participació al MAFIZ.

És una iniciativa de la productora cinematogràfica i d’esdeveniments culturals Novena Nube, encarregada des de l’any 2010 de la producció de l’Alternativa PRO.

Tutors de la 2a edició d’EXTREMLAB: Alberto Martín Menacho, María Pérez Sanz, Cristina Hergueta, Tasio, Roberto Butragueño, Miquel Escudero, María Gisèlle i Julia de Castro.


Altres programes als quals el comitè pot derivar el projecte:

  1. Mentoring Projects
  2. Pitching Forum del GAC
  3. Mentoring Acció Cinema Pendent
  4. Laboratori de desenvolupament
  5. Projeccions WIP


Premis als quals opta:

  1. Premi Cinema Pendent
  2. Premi Kinolux y Welab
  3. Premi Non Finito
  4. Premi Río Bravo
  5. Premi Antaviana
  6. Premi Music Library & SFX
  7. Premi MECAS


L’Alternativa PRO ofereix també
  • Acreditacions professionals. Als participants amb projectes seleccionats se’ls proporciona acreditació professional perquè puguin assistir a totes les projeccions del festival i a les activitats de l’Alternativa PRO.
  • Punts de trobada. A més de les activitats concretes per a cada projecte, s’organitzen esmorzars, vermuts i festes per poder-hi iniciar o continuar converses amb acreditats professionals del festival.
  • Seguiment dels projectes. Els projectes reben acompanyament fins a la seva arribada als cinemes, amb suport mitjançant notícies en xarxes socials i newsletters.
  • Reunions improvisades. També són rellevants les reunions improvisades que organitzem entre els nostres assistents professionals, ja siguin experts o participants, gràcies al coneixement profund que tenim de les seves carreres i expectatives.
  • EXTREMLAB
    • Cinc projectes seleccionats
    • Curtmetratges i llargmetratges
    • Ficció, no-ficció, híbrid, animació, experimental
    • Fase de desenvolupament, escriptura, preproducció, producció, edició, postproducció
    • Programa dirigit a directors/es, guionistes i productors/es
  • Convocatòria oberta del 30 d’abril al 4 de juliol de 2024
  • 6 € inscripció general
Inscriu el teu projecte