Projeccions WIP

Cinema Pendent

Cinema Pendent 2024

Bases generals de Cinema Pendent

Convocatòria de Projeccions WIP

Directors/es, guionistes i productors/es de quatre projectes de llargmetratge, sèrie o nous formats en fase de postproducció seran seleccionats perquè presentin un tall d’entre 10 i 15 minuts a una audiència selecta de programadors/es de festivals, exhibidors, productores, distribuïdores, compradors/es, agents de venda i representants de fons cinematogràfics tant locals com internacionals.

Les projeccions tindran lloc el 21 de novembre al CCCB dins de la programació de l’Alternativa Pro.

Un cop finalitzat el programa, els quatre projectes seleccionats rebran una beca de 300 € per cobrir les despeses relacionades amb l’estada obligatòria durant l’Alternativa Pro, així com altres possibles despeses derivades de la seva participació a l’Alternativa Pro. Aquesta remuneració queda subjecta a la total participació dels representants del projecte en el programa de Projeccions WIP de Cinema Pendent.

En el cas dels llargmetratges, serà necessari que disposin d’un tall de 40 minuts com a mínim perquè el comitè de selecció el pugui valorar.

En el cas de sèries o nous formats, serà necessari, almenys, un episodi pilot.


Altres programes als quals el comitè pot derivar el projecte:

  1. EXTREMLAB
  2. Mentoring Acció Cinema Pendent


Premis als quals opta:

  1. Premi Non Finito
  2. Premi Río Bravo
  3. Premi Antaviana
  4. Premi Music Library & SFX
  5. Premi Primer Test del REC


L’Alternativa PRO ofereix també
  • Assessoraments personalitzats. Als participants amb projectes seleccionats se’ls concerten reunions amb experts segons necessitats concretes, identificades en la lectura dels projectes o en converses prèvies a la celebració d’aquelles. El perfil dels experts és divers: guionistes, consultors/es, productors/es, distribuïdors/es, commissioners, muntadors/es, agents de vendes, programadors de festivals i representants institucionals. Aquests experts, que varien depenent dels convidats professionals que aculli cada edició del festival, són escollits per la seva trajectòria i els seus interessos, per tal que la trobada sigui al més fructífera possible.
  • Acreditacions professionals. Als participants amb projectes seleccionats se’ls proporciona acreditació professional perquè puguin assistir a totes les projeccions del festival i a les activitats de l’Alternativa PRO.
  • Punts de trobada. A més de les activitats concretes per a cada projecte, s’organitzen esmorzars, vermuts i festes per poder-hi iniciar o continuar converses amb acreditats professionals del festival.
  • Seguiment dels projectes. Els projectes reben acompanyament fins a la seva arribada als cinemes, amb suport mitjançant notícies en xarxes socials i newsletters.
  • Reunions improvisades. També són rellevants les reunions improvisades que organitzem entre els nostres assistents professionals, ja siguin experts o participants, gràcies al coneixement profund que tenim de les seves carreres i expectatives.
Inscriu el teu projecte