Mentoring Projects

Cinema Pendent

Cinema Pendent 2024

Bases generals de Cinema Pendent

Convocatòria de Mentoring Projects

Directors/es, guionistes i productors/es de cinc projectes de llargmetratges de no-ficció i/o experimental en fase d’escriptura seran seleccionats per participar en un programa de suport d’un any de durada.

Aquest programa consistirà en sessions col·lectives amb professionals del sector que s’involucraran en el procés artístic fins a les fases prèvies a la producció.

Coordinats per Gabriela Iacob, durant un any els participants hauran de treballar en els seus projectes, donant i rebent impressions tant dels experts contractats com dels seus companys de programa. Les activitats previstes emmarquen l’acompanyament en l’escriptura de guió, la presentació de dossier, les estratègies de finançament, la redacció d’acords i contractes, les vies de distribució i el disseny d’audiències. Les reunions seran mensuals i començaran presencialment durant l’Alternativa, però tindran continuïtat en línia per mitjà de sessions col·lectives i individuals.

Un cop finalitzat el programa, els cinc projectes seleccionats rebran una beca de 2.000 € per cobrir les despeses relacionades amb l’estada obligatòria durant l’Alternativa PRO, així com les d’escriptura i traducció de documents que els tutors necessitin i altres possibles despeses derivades de la participació en el programa. Aquesta remuneració queda subjecta a la total participació dels representants del projecte en el programa de Mentoring Projects de Cinema Pendent.


Altres programes als quals el comitè pot derivar el projecte:

 1. EXTREMLAB
 2. Mentoring Acció Cinema Pendent
 3. Pitching Forum del GAC


Premis als quals opta:

 1. Premi Cinema Pendent
 2. Premi Kinolux y Welab
 3. Premi Non Finito
 4. Premi Río Bravo
 5. Premi Antaviana
 6. Premi Music Library & SFX
 7. Premi MECAS


L’Alternativa PRO ofereix també
 • Assessoraments personalitzats. Als participants amb projectes seleccionats se’ls concerten reunions amb experts segons necessitats concretes, identificades en la lectura dels projectes o en converses prèvies a la celebració d’aquelles. El perfil dels experts és divers: guionistes, consultors/es, productors/es, distribuïdors/es, commissioners, muntadors/es, agents de vendes, programadors de festivals i representants institucionals. Aquests experts, que varien depenent dels convidats professionals que aculli cada edició del festival, són escollits per la seva trajectòria i els seus interessos, per tal que la trobada sigui al més fructífera possible.
 • Acreditacions professionals. Als participants amb projectes seleccionats se’ls proporciona acreditació professional perquè puguin assistir a totes les projeccions del festival i a les activitats de l’Alternativa PRO.
 • Punts de trobada. A més de les activitats concretes per a cada projecte, s’organitzen esmorzars, vermuts i festes per poder-hi iniciar o continuar converses amb acreditats professionals del festival.
 • Seguiment dels projectes. Els projectes reben acompanyament fins a la seva arribada als cinemes, amb suport mitjançant notícies en xarxes socials i newsletters.
 • Reunions improvisades. També són rellevants les reunions improvisades que organitzem entre els nostres assistents professionals, ja siguin experts o participants, gràcies al coneixement profund que tenim de les seves carreres i expectatives.
Inscriu el teu projecte
Amb el finançament de
ICEC 2 de los 3 juntos
ICAA
AC/E ACE (new)
Catalan Films 2022
Amb el suport de
Novena Nube 2023
Amb la col·laboració de
Kinolux (new)
Welab
Río Bravo Cinema Studio
Antaviana Films (new)
Music Library (new)
MECAS