Mentoring Acció Cinema Pendent

Cinema Pendent

Cinema Pendent 2024

Bases generals de Cinema Pendent

Convocatòria de Mentoring Acció Cinema Pendent

Se seleccionarà els/les directors/es, guionistes i productors/es de quatre projectes de temàtica social que requereixin treballar amb (o des de) entitats de cooperació internacional per guiar-los en els processos de col·laboració i producció d’obres amb aquesta característica.

Una iniciativa d’Acció Cinema impulsada per Catalunya Film Festivals, en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Departament de Cultura, que promou l’audiovisual com a eina de construcció d’una ciutadania formada, crítica i mobilitzada per un món més just.

L’objectiu d’aquest programa és crear vincles entre cineastes i cooperants i tutoritzar i acompanyar-los en el desenvolupament dels projectes que estiguin portant a terme.


Altres programes als quals el comitè pot derivar el projecte:

  1. EXTREMLAB
  2. Mentoring Projects
  3. Pitching Forum del GAC
  4. Curt i ras
  5. Laboratori de desenvolupament
  6. Projeccions WIP


L’Alternativa PRO ofereix també
  • Assessoraments personalitzats. Als participants amb projectes seleccionats se’ls concerten reunions amb experts segons necessitats concretes, identificades en la lectura dels projectes o en converses prèvies a la celebració d’aquelles. El perfil dels experts és divers: guionistes, consultors/es, productors/es, distribuïdors/es, commissioners, muntadors/es, agents de vendes, programadors de festivals i representants institucionals. Aquests experts, que varien depenent dels convidats professionals que aculli cada edició del festival, són escollits per la seva trajectòria i els seus interessos, per tal que la trobada sigui al més fructífera possible.
  • Acreditacions professionals. Als participants amb projectes seleccionats se’ls proporciona acreditació professional perquè puguin assistir a totes les projeccions del festival i a les activitats de l’Alternativa PRO.
  • Punts de trobada. A més de les activitats concretes per a cada projecte, s’organitzen esmorzars, vermuts i festes per poder-hi iniciar o continuar converses amb acreditats professionals del festival.
  • Seguiment dels projectes. Els projectes reben acompanyament fins a la seva arribada als cinemes, amb suport mitjançant notícies en xarxes socials i newsletters.
  • Reunions improvisades. També són rellevants les reunions improvisades que organitzem entre els nostres assistents professionals, ja siguin experts o participants, gràcies al coneixement profund que tenim de les seves carreres i expectatives.
Inscriu el teu projecte