18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Poletje ’91

Oficials

Presencial
Online
Sinopsi

Un documental d’observació històrica que aporta una visió diferent del dia a dia dels habitants d’Eslovènia en la cruïlla de la seva història: la independència del seu país el 1991.
Gràcies a una àmplia campanya de recopilació de material d’arxiu i de vídeo domèstic, Žiga Virc combina imatges de periodistes que van cobrir el conflicte per a cadenes de televisió amb pel·lícules casolanes i gravacions de camp. Tot plegat ens transporta a les vivències de la gent corrent durant aquell esdeveniment històric, així com en els moments previs i posteriors. Fets ordinaris, íntims i també commovedors i aterridors que ocorren lluny dels habituals focus i ens apropen als horrors del da a dia en un conflicte bèl·lic.

Bio/Filmo

Žiga Virc (Novo Mesto, 1987), graduat en Direcció de Cinema i Televisió per l’Acadèmia de Teatre, Ràdio, Cinema i Televisió (AGRFT, Universitat de Ljubljana). Després de l’èxit de la trilogia d’internet Tine Strela va dirigir el curtmetratge Trst je naš! (2009), amb el qual va obtenir el reconeixement que el portaria als seus primers treballs com a documentalista per a la televisió nacional RTV Slovenija amb la seva productora Studio Virc. Des de llavors combina ficció i documental, en format llarg o curt, i també publicitat. El seu èxit internacional més destacat és el documental Houston, imamo problem! (2016), en què s’endinsa en el programa espacial clandestí de Iugoslàvia de començaments de la dècada de 1960 i amb el qual va obtenir diversos premis al Festival de Cinema d’Eslovènia, a més a més de passar per Karlovy Vary, Zuric o Tribeca. Després del seu èxit va dirigir la sitcom All My Brother’s Girlfriends i el documental Poletje ’91.