18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

La visita y un jardín secreto

Oficials

Presencial
Online
Sinopsi

Se sap poca cosa de la misteriosa figura d’Isabel Santaló, una artista avui oblidada. A través d’alguns testimonis de visites que apareixen a casa seva i de la veu d’Antonio López, l’únic pintor de la seva generació que la recorda, es perfila una pel·lícula polièdrica. Un retrat cinematogràfic d’Isabel Santaló que, un cop ben avançat el metratge, es transforma sorprenentment.
No es tracta d’un biopic convencional: aquí la protagonista s’amaga i fins i tot veiem detalls del rodatge, però la directora aconsegueix donar algunes pinzellades del personatge i la seva obra sense descobrir-nos del tot el misteri que l’envolta. Una pel·lícula que reflexiona sobre la memòria i l’oblit, sobre l’art i el procés creatiu, sobre què significa ser artista i dona.

Bio/Filmo

Irene M. Borrego es va graduar de l’EICTV (Cuba), va ampliar els seus estudis a la London Film School i posteriorment fou alumna d’Abbas Kiarostami. És cofundadora de la productora 59 en Conserva, dedicada al cinema documental d’autor. Com a realitzadora, el seu treball comprèn nou curtmetratges premiats, entre els quals, Muebles Aldeguer, Vekne Hleba i Riba i California. Paral·lelament al seus propis projectes ha produït pel·lícules d’altres cineastes, com ara Manuel Muñoz Rivas o Alexis Delgado, entre les quals tobem This Film Is about Me, Dos islas i El mar nos mira de lejos, i investiga les interrelacions del cinema amb la resta de disciplines artístiques. La visita y un jardín secreto és el seu primer llargmetratge com a directora.