16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Masterclasses

Masterclass de Sergi Dies

Presencial
Online

El muntatge com a escriptura. Les dimensions de guió que afloren del tall

Sergi Dies proposa un passeig per les peculiaritats de l’ofici del muntatge prenent com a objecte d’estudi el llargmetratge Camagroga (Alfonso Amador, 2020), presentat a l’Alternativa Oficials enguany.

A petició del director, a Camagroga el muntador també apareix als crèdits de guió. Com es pot arribar a intervenir en el guió des de les decisions de tall? A Alemanya, la legislació ja reconeix drets d’autor a certs àmbits del muntatge, mentre que en el nostre marc legal se segueix considerant, sempre i tan sols, una tasca purament tècnica.

En aquesta masterclass, Sergi Dies intentarà visibilitzar les harmonies fílmiques que es poden arribar a teixir entre talls, tenint en compte que sovint el procés de muntatge acaba sent la darrera fase d’escriptura i tancament de guió. Reflexionant més que no pas tallant plans, les persones muntadores freqüentment passegen pels materials com a saurís a la recerca de les sinergies subterrànies que nodreixen el cinema.


Sergi Dies

Sergi Dies és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra en les especialitats de realització i guió. El seu interès pel llenguatge en general i pel fílmic en especial el va portar a explorar el muntatge, en el qual es va iniciar treballant per a televisió i publicitat. Va començar a especialitzar-se en el llargmetratge amb Monos como Becky (Joaquim Jordà, 1999), i ha participat com a muntador a 200 km (Colectivo Discusión 14, 2003), El taxista ful (Jo Sol, 2005), La doble vida del faquir (Esteve Riambau, Elisabet Cabeza, 2005), Dies d’agost (Marc Recha, 2006), El somni (Christophe Farnarier, 2008), Squat, la ville est à nous ! (Christophe Coello, 2011), De nens (Joaquim Jordà, 2013), Una corriente salvaje (Nuria Ibáñez, 2018), Espines (Adán Aliaga, 2018), Entre dos aguas (Isaki Lacuesta, 2018), El cuarto reino (Adán Aliaga, Àlex Lora, 2019) i Nueve Sevillas (Gonzalo García Pelayo, Pedro G. Romero, 2020), entre d’altres. Juntament amb Laia Manresa, va dirigir i muntar Morir de día (2017). És soci de l’Associació de Muntadores i Muntadors Audiovisuals de Catalunya (AMMAC).


* Sempre i quan les circumstàncies ho permetin.

Informació

  • Dijous 19 de novembre,
    de 18 a 20 h*
  • 10 €
  • No es requereixen coneixements previs
  • La masterclass s’oferirà en castellà
  • Ja et pots inscriure per participar-hi de manera presencial o online
Veure online
Sergi Dies
Amb la col·laboració de
AMMAC