11-17 NOV. 2019
Oficials

El cuarto reino

Sinopsi

En una planta de reciclatge als afores de Nova York, un grup d’exclosos i desemparats, il·legals indocumentats, comparteixen la seva decepció respecte al somni americà. Ana, Walter, Eugene, Pier i René es fan companyia i busquen respostes als misteris còsmics i a les preguntes existencials que ens fan humans. Miren d’assolir la redempció personal que tant desitgen fent petits canvis que els converteixin en una versió millorada de si mateixos. Aquí és on els personatges troben la seva veu, lluny d’una societat de consum que els deixa al marge. Els somnis no moren si el viatge continua, siguin quins siguin l’origen i el destí.

Bio/Filmo

Adán Aliaga (Alicante, 1969) és llicenciat en Realització i en Història i Estètica del Cinema. Algunes de les seves pel·lícules són La casa de mi abuela (2005), Estigmas (2009) i La mujer del Eternauta (2011).
Àlex Lora (Barcelona, 1979) va estudiar Realització a Barcelona i a Nova York i ha fet 20 curts. El seu llargmetratge Thy Father's Chair (2015) va guanyar el Premi Honorífic GAC al Millor Guió de Llargmetratge en la secció Panorama de l'Alternativa 2016.

L'anterior curtmetratge de tots dos, que també es titula The Fourth Kingdom, es va projectar a l’Alternativa el 2017 i va ser nominat a un Premi Goya el 2018.