18 - 24 novembre 2013
Taller de stop-motion Taller de stop-motion

L'Alternativa Activitats

Taller de stop motion

L'animació és la il·lusió del moviment. És fer que un personatge dibuixat, un ninot o qualsevol altre objecte prenguin moviment mitjançant un seguit d'imatges estàtiques. Veure un moviment que en la realitat no existeix és possible gràcies al fenomen de la persistència retiniana: quan se'ns presenten un seguit d'imatges semblants, d'una manera prou ràpida, l'ull i el cervell les relacionen i podríem dir que creen, com per art de màgia, el moviment. L'stop motion és la tècnica d'animació que dóna vida a objectes i ninots.

Després d'una petita introducció en què es comentaran els principis bàsics de l'animació (a partir de joguines òptiques), els nens participants en el taller construiran el seu ninot per animar a partir d'unes estructures senzilles de fusta i filferro que ells acabaran de personalitzar amb diferents objectes i materials de reciclatge.

Posant-se en la pell dels realitzadors de stop motion, els nens idearan la seva pròpia petita història a partir dels personatges resultants i dels dos decorats muntats: una ciutat i un bosc. Fotograma a fotograma, amb l'ajuda d'unes càmeres fotogràfiques i ordinadors, gravarem les nostres pel·lícules. I, per acabar, apagarem els llums i gaudirem del que hem fet!

Taller realitzat per I+G Stop Motion, una productora especialitzada en la tècnica dels ninots animats que va néixer a Barcelona fa més de vuit anys. Els seus treballs han estat seleccionats en més de 1.000 festivals dels cinc continents i s'han endut més d'un centenar de premis, incloent-hi un premi Gaudí, una nominació als premis Goya i el Méliès de Plata al Festival de Sitges.

Informació

Dia: diumenge 24 de novembre
Hora: de 10 a 11.30 h
Lloc: Sala Raval del CCCB
Edat: a partir de 6 anys
Preu: 3 ¤
Informació i reserva: [email protected] | 933 023 553

El Meu Primer Festival ofereix, també, un taller d'animació amb Maya Yonesho, de qui es projectaran films a l'Alternativa Hall i, en el marc de l'Alternativa Paral·leles, dues sessions de projeccions dins la secció Petits experiments.

Amb la col·laboració de El Meu Primer Festival.

pujar ^