18 - 24 novembre 2013
L'Alternativa 2013 » 20 Festival de Cinema Independent de Barcelona L'Alternativa 2013 » 20 Festival de Cinema Independent de Barcelona L'Alternativa 2013 » 20 Festival de Cinema Independent de Barcelona

L'Alternativa

Presentació

Gràcies per compartir amb nosaltres la 20a edició de l'Alternativa! Gràcies, també, a totes les entitats col·laboradores de l'Alternativa, i gràcies per tots els comentaris de reconeixement i satisfacció que molts de vosaltres ens heu fet arribar.

Aquest any 28 films han competit a l'Alternativa Oficials: les seccions de llargmetratges i curtmetratges presenten cinema contemporani internacional i permeten descobrir directors emergents i obres poc difoses en el panorama actual.

Els nostres jurats han repartit premis i mencions especials entre 8 pel·lícules i el nostre públic ha escollit el seu curtmetratge preferit. També hem atorgat, per primera vegada, el premi Panorama Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou i per segon any el premi l'Alternativa Hall Lomography. A més, els Guionistes Associats de Catalunya han atorgat premis al millor guió de llargmetratge i de curtmetratge.

Hem presentat 3 seccions a l'Alternativa Paral·leles, una concebuda per celebrar els 20 anys de l'Alternativa, revisant alguns dels films projectats al llarg de la història del festival; la secció Panorama, dedicada al cinema fet aquí, i dues sessions de cinema familiar.

L'espai per a la formació i el debat s'ha desenvolupat a l'Alternativa Activitats, que ha inclòs també els seminaris d'Escoles de cinema, i a l'Alternativa Professionals, que ha organitzat una jornada professional i sessions d'assessorament de projectes.

I, un any més, hem disfrutat de l'Alternativa Hall, amb una programació rica i diversa en un entorn excepcional.

Excepcionalment i per un temps limitat estaran disponibles a Filmin els següents films: Museum Hours, Fóra, Dime quién era Sanchicorrota, El pas del riu, Otra noche en la Tierra, El vacío. A més podreu visionar durant tot l'any alguns dels films projectats a la secció 20 anys de l'Alternativa: Finisterrae, Mercado de Futuros, Police, Adjective, L'Argent, Alice in den Städten.

Ha estat un veritable plaer celebrar els 20 anys de l'Alternativa amb professionals vinguts de molts llocs del món i amb un públic molt nombrós i participatiu en les projeccions, activitats i trobades generats des del festival, i ja estem treballant perquè l'any que ve sigui igual o més enriquidor per a tothom.

Moltes gràcies!

Noticies

Lucrecia Martel – vídeo de la Masterclass y más

Es un placer compartiros el vídeo de la Masterclass pública que Lucrecia Martel impartió el pasado 6 de junio en el CCCB.

Leer más...

Long Live L’Alternativa!

Pocos festivales han encontrado su hueco en la industria del cine con más acierto que l’Alternativa. Aunque en constante lucha, el certamen sigue fiel a sus raíces, al amor por su ciudad y su férrea voluntad de fomentar la reflexión, el debate y el conocimiento sobre un cine tan minoritario como imprescindible. 

Leer más...

Convocatoria (H)all about Dreams

¡L’Alternativa, Festival de Cine Independiente de Barcelona, llega a su 26ª edición en noviembre! Acabamos de cerrar la convocatoria para l’Alternativa Oficiales, pero, en el marco de l’Alternativa Hall, hemos decidido abrir otra… Os proponemos un pequeño reto de verano: presentar un micro cortometraje sobre el sueño, los sueños (los vuestros, los de vuestras vecinas, de vuestro autor de predilección, de vuestra madre, de vuestra realizadora favorita, de vuestro gato…), dando rienda suelta a vuestra libertad creativa (¡que sabemos que tenéis mucha!).

Leer más...

Convocatoria de films 2019! Abierta hasta el 1 de julio 2019

La convocatoría de L’Alternativa (11-17 Nov. 2019) esta abierta hasta el 1 de julio 2019!
Las secciones:

Largometraje internacional (ficción, no ficción, animación, experimental).

Leer más...

Lucrecia Martel – Masterclass el 6 de junio 2019

L’Alternativa, Festival de Cine Independiente de Barcelona, el CCCB y La Selva, Ecosistema Creativo tienen el placer de anunciar la Masterclass impartida por la cineasta Lucrecia Martel, en forma de diálogo entre la cineasta y el público, acerca de su obra y método.

Leer más...

‘El silencio es un cuerpo que cae’ vuelve a Barcelona!

El film de Agustina Comedi, Premio al Mejor Largometraje de l’Alternativa 2018, ¡vuelve a Barcelona!
El silencio es un cuerpo que cae, historia marcada por el activismo y la disidencia sexual, es un fascinante recorrido por la Argentina de entre los años setenta y noventa, un relato de múltiples capas que aborda temas como la militancia de izquierdas, la homosexualidad y el sida transitando entre dualidades: de lo íntimo a lo público y de lo privado a lo político.

Leer más...

Patrocinadors

subir ^