Apropar la programació del festival a joves 

Des de fa ja anys, l’Alternativa i Cinema en curs sumen energies i experiències per apropar la programació del festival a joves estudiants de batxillerat i ESO des de diferents perspectives. Gràcies a Cinema en curs – Moving Cinema, i la implicació del professorat, els hem pogut oferir una experiència que els estimula i dona eines per analitzar propostes cinematogràfiques diverses, abordar processos de selecció, elaborar textos sobre els films, preparar presentacions públiques i col·loquis, o bé gaudir d’anar junts al cinema.

Joves Espectadors – Joves Recomanadors

Per quarta edició consecutiva, estudiants de secundària vindran com a #JovesEspectadors a sessions de l’Alternativa prèviament seleccionades pels equips del festival i Cinema en curs – Moving Cinema. També se’ls convida a ser #JovesDirectors i presentar les seves obres a les diverses convocatòries obertes al festival. En edicions anteriors, grups d’estudiants han fet de #JovesProgramadors, seleccionant pel·lícules per preparar les seves presentacions i acompanyar als/les autors/es.

Aquest any seran #JovesRecomanadors, redactant textos on recullen les seves impressions i comentaris al voltant de dues pel·lícules de l’Alternativa 2019: De nuevo otra vez de Romina Paula, i Les Perseides, d’Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró.

El resultat:

Impressions de De nuevo otra vez

Impressions de Les Perseides

Uns textos que són una meravella, que mostren una important capacitat d’anàlisi, mirades personals i diverses, i aportacions molt encertades i suggerents.

Un regal emocionant, gràcies!!!

L’Alternativa 2019
11-17 Nov. 2019
CCCB, Filmoteca de Catalunya, Zumzeig, ECIB, CERC