Per si us pot ajudar a orientar-vos per la programació, aquí us proposem alguns possibles itineraris temàtics de l’Alternativa 2019

Itinerari d’Inmigracions

Dins d’aquest itinerari podem trobar projeccions que mostren alguns del diferents procesos de la immigració il·legalitzada. Veurem algunes de les injustícies a les què s’han d’enfrontar les persones que es veuen forçades a emigrar i trobarem també el xoc de realitat que tenen quan arriben al denominat «primer món», com intenten adaptar-se a aquesta nova vida des de la pobresa econòmica, i la importància de les xarxes de suport i entre-ajuda.

Itinerari de Memòria

Itinerari molt focalitzat en la caiguda del mur de Berlín. Ens acostarà a diferents testimonis de l’època utilitzant materials d’arxius històrics. A més d’això, amb aquest tipus de material, també trobarem altres projeccions que parlen de la reivindicació d’altres territoris (tant del món urbà com del rural). Algunes amb l’objectiu de protegir-los i altres per recordar aquesta memòria històrica que poden mantenir.

Itinerari d’Històries de vida

Des d’una perspectiva antropològica podem endinsar-nos al cap d’algunes persones que han permès enregistrar el seu dia a dia o fer representacions dels seus pensaments, de les seves creences o les històries del seu passat. Ens trobarem amb reflexions sobre les injustícies, el pas del temps, l’amor o la llibertat. I veurem també adaptacions a diferents entorns, amb tot el que això comporta.

Itinerari LGTBI

Enfocada en històries de relacions LGTBI, en experiències que han hagut de combatre i reflexions. Podrem trobar històries d’amor, noves masculinitats i altres discursos reivindicatius amb l’objectiu de visiblitzat-se.

Itinerari de Cures

Aquest itinerari ens parla de les persones més dependents i de la responsabilitat que això comporta per a la persona que la cuida. Es parla des de dues visions: de persones que s’encarreguen de les cures d’altres o de persones que necessiten una atenció constant. A través de l’àmbit de la maternitat, de les malalties o de la vellesa, es mostren algunes de les adaptacions als diferents mons i testimonis de les dues parts.

 

Itinerari de Protecció de patrimoni

Des d’una visió de l’ecologia, les projeccions d’aquest itinerari parlen de l’impacte que està tenint l’èsser humà en la natura, en la destrucció de territoris per fer una gran varietat d’edificacions. Davant d’això, trobem diferents col·lectius que ho intenten combatre i defensen la varietat del patrimoni, d’aquesta manera volen mantenir el seu estat natural i aprofitar el que ja ens ofereix el terreny sense la necessitat d’explotar-lo.

 

L’Alternativa 2019
11-17 Nov. 2019
CCCB, Filmoteca, Zumzeig, ECIB, CERC