18 - 24 novembre 2013
La pau Wim Mertens (Mercè Puig) Barri de verdures (Alumnos de la Escola Cervantes (III-VI)) Nou Barris, Europa (Joves de Deu a Una, Escola Popular de Cinema) L'Univers veurà la llum? (Mariona Omedes, los alumnos de la escuela) Qüestió vital (Francesc Villaubi, Carlos de Pablo) La Quinta del Chavolo, los habitantes de la cárcel de jóvenes (Albert, Ismael, Moktar, Yassine, Samir, Eduardo, Julián)

L'Alternativa Hall

Didàctiques

Iniciatives que treballen amb la formació audiovisual com a eina de coneixement, reflexió i denúncia. A través de col·loquis i projeccions presentarem cinc projectes creats amb vídeo participatiu però des de perspectives i contextos ben diferents: des de l’escola, la presó o un casal de gent gran a Barcelona, fins a suburbis de grans ciutats europees. Les possibilitats són variades i sorprenents.

Escola Àngel Baixeras (30')JU21

Pel·lícules creades durant l’hora d’informàtica del curs de quart de primària. El projecte d’aquest trimestre era anomenat Fem pel·lícules: així doncs, vam pensar coses que fèiem en el dia a dia de l’escola que es poguessin convertir en pel·lícula i ho vam muntar. Ens han sortit pel·lícules de quan marxem a casa, de quan baixem l’escala, de quan escrivim a la pissarra. Ha estat un projecte engrescador, amb el qual n’hem après tots, nens i mestres.

La pau Wim Mertens
Mercè Puig (Espanya)

La pissara màgica
Anna Queralt, nens/es 4t Primària (Espanya)

Amb la col·laboració de la Escola Àngel Baixeras

Escola Popular de Cinema (45')SA23

L’Escola Popular de Cinema és un projecte de formació no formal sobre el mitjà audiovisual i el vídeo participatiu dirigit a les xarxes socials i als barris populars de la ciutat. Du a terme tallers de vídeo amb col·lectius de risc a tot Barcelona i en contacte permanent amb altres tallers a Europa, amb l’objectiu d’utilitzar el cinema com a eina artística per a la transformació i la inclusió social.

Barri de verdures
Alumnos de la Escola Cervantes (III-VI) (Espanya)

Retratos de Nou Barris (Retrats de Nou Barris)
Joves de Deu a Una / Escola Popular de Cinema (Espanya)

Nou Barris, Europa
Joves de Deu a Una, Escola Popular de Cinema (Espanya)

Bruselas: creatividad vs. crisis (Brussel·les: creativitat enfront de crisi)
autores regards2banlieue.eu (Bèlgica / Espanya / França / Itàlia)

Padua, Europa (Pàdua, Europa)
Autores regards2banlieue.eu (Bèlgica / Espanya / França / Itàlia)

Amb la col·laboració de la Escola Popular de Cinema

Escola Univers i Nueve Ojos (30')MA19

Per mitjà del diàleg d’uns nens, descobrim l’Escola Univers del barri de Gràcia de Barcelona, una escola que té barracons en lloc d’aules i patis petits, i que està esperant des de fa anys que es construeixi. Descobrim que els nens no saben quan tindran l’escola que els van prometre i no acaben d’entendre per què els seus pares es manifesten constantment per reclamar els seus drets. Una mirada irònica de denúncia, des del punt de vista innocent dels nens, també farcida d’humor.

L'Univers veurà la llum?
Mariona Omedes, los alumnos de la escuela (Espanya)

Amb la col·laboració de Nueve Ojos

Espai de Gent Gran de Sant Antoni i Talatala (30')MI20

Des de fa 4 anys l’Aula Audiovisual de l’Espai de Gent Gran de Sant Antoni col·labora amb la productora audiovisual Talatala amb molta satisfacció. L’objectiu és introduir-se en les noves tecnologies i així poder expressar la seva pròpia visió de situacions i esdeveniments o simplement crear curts de ficció.

L’espill, somni o realitat? (L'espill, somni o realitat?)
Joan Dominguez, Frederic Ferrer, Vicens Catala, Kima Gabriel (Espanya)

Qüestió vital
Francesc Villaubi, Carlos de Pablo (Espanya)

Amb la col·laboració de Talatala

RUIDO Photo (45')VI22

RUIDO Photo és una plataforma des d’on exercir un documentalisme independent, amb un fort contingut social i compromís cultural, entès com una eina de reflexió i transformació social. Amb seu a Barcelona, desenvolupa les seves activitats en quatre continents. Se centra en tres àmbits d’actuació interrelacionats: investigació i documentació, formació i difusió, i pràctiques de dinamització comunitària. Treballa en àrees temàtiques definides: migració, conflictes i violència.

La Quinta del Chavolo, los habitantes de la cárcel de jóvenes (La Quinta del Chavolo, els habitants de la presó de joves)
Albert, Ismael, Moktar, Yassine, Samir, Eduardo, Julián (Espanya)

Amb la col·laboració de RUIDO Photo

Totes les projeccions de L'Alternativa Hall són gratuïtes.

pujar ^