11 - 19 novembre 2011

Escoles de cinema del món

Presentació

Les escoles de cinema juguen un paper important en l'experiència i la formació dels actuals i els futurs professionals de l'audiovisual. Són les encarregades de dissenyar el "pròxim cinema". A l'Alternativa pensem que mostrar la seva producció els atorga la importància que mereixen.

Aquest any ens concentrem en els documentals i projectem amb perspectiva els treballs de dues escoles de cinema assídues al festival, el Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB (Catalunya) i l'AALTO UNIVERSITY School of Art and Design ELO Helsinki Film School (Finlàndia), a través de dos monogràfics amb les obres més destacades al llarg de la seva història.

Les activitats creixen en aquesta edició: en número, en responsabilitat, en esperit i en caràcter innovador. Els alumnes de les escoles presentades són els ponents, els qui comparteixen les seves experiències amb nosaltres, però també són els encarregats de posar la tecnologia al servei de l'audiovisual per dotar de noves sensacions i d'aire festiu les nits d'inauguració i cloenda del festival.