11 - 19 novembre 2011
L'Alternativa © Lisbeth Salas

Professionals

Jornada professional: Canals de distribució del documental independent

El documental independent ho té difícil per arribar als canals habituals de distribució audiovisual. Excepte en festivals o en cicles especialitzats, els mitjans mostren el que desconeixem sota un imaginari estereotipat i, de vegades, fins i tot intenten canviar el que coneixem. El món és obert al documental, que no es limita a presentar evidències o testimonis. Cal que el documental independent arribi a l'espectador, però no n'hi ha prou d'obrir més sales o tenir més espai a la televisió tradicional.

La facilitat amb què es poden compartir vídeos a Internet demostra que s'han superat els límits que abans dificultaven la seva distribució global. L'accés ràpid i sense talls al cinema documental ha aconseguit un nou impuls tant en la creació com en la distribució i ha modificat les regles preestablertes en la indústria.

El canvi en la situació actual del documental independent només podrà fer-se amb intervencions pròpies d'una política de la imatge, que vinculin producció, circulació i accés amb el reconeixement i la recompensa per la feina feta, per poder sobreviure i, així, continuar creant, produint i facilitant la circulació i accés als nous projectes.

Reunir programadors i compradors de documentals per a televisió, per a festivals i per a projectes innovadors donarà lloc a la comprensió global de la situació actual del mercat i possibilitarà noves estratègies de distribució de cara al futur.

Amb el suport del Servei de Desenvolupament Empresarial (ICIC), MEDIA Antena Catalunya, Catalan Fims & TV i Aved Producciones.

Horari

9:30 h Presentacions institucionals

  1. SDE
  2. L'Alternativa

9:45 h Joan Salvat (director de l'Àrea de Documentals de TV3 i del programa 60 minuts)
10:15 h Joan Gonzàlez (director de Parallel40, de DocsBarcelona i del programa Taller)
10:45 h Josetxo Cerdán (director del festival Punto de Vista i professor titular de la URV de Tarragona)
11:15 h Jana Ptackova (directora de producció de Doc Alliance Films)
11:45 h Pausa
12:15 h Taula rodona (modera Helena Moreno, directora de MEDIA Antena Catalunya)

Informació

Data: dilluns 14, de novembre
Hora: de 9:30 a 13:30 h
Lloc: Sala Mirador del CCCB (Montalegre, 5, 08001 Barcelona)
Contacte: Patricia Sánchez
Dirigit a professionals del sector
Entrada gratuïta.. Aforament limitat. Inscripció prèvia

Idiomes: Català - Castellà - Anglès