11 - 19 novembre 2011
Fotografia del rodatge "How to pick berries"

Escoles de cinema del món

Tallers: present i futur de l'audiovisual

La secció Escoles de cinema del món continua la seva tasca pedagògica oferint seminaris adreçats a joves creadors, estudiants de cinema i professionals del mitjà. És una formació complementària i, per sobre de tot, un important punt de trobada, reflexió i debat, indispensable per a tots en una era de transformació constant.

Divendres 11 / INAUGURACIÓ
Hall CCCB (21 h)
Mad Center + DJ que baila

Mostra d'arts digitals i experimentals: Mapping + DJ que baila
Mad Center serà l'encarregada d'inaugurar la 18a edició de l'Alternativa. Els alumnes del curs de Resolume presentaran un mapping realitzat amb l'aplicació IR Mapio, un programa del qual Mad Center és el centre oficial per al seu ensenyament a Catalunya.

Dimarts 15
Auditori del CCCB (11 - 13 h)
9zeros

Convertir el soroll en art: aplicació dels efectes de so a pel·lícules animades
9zeros, Centre d'Estudis de Tècniques d'Animació de Catalunya, ens brinda de nou una trobada on es barregen joc i tècnica. En aquesta ocasió, una aproximació diferent al món del so en l'àmbit de l'animació.

Dimecres 16
Auditori del CCCB (11 - 13 h)
La Casa del Cine

Com es fa un videoclip?
Internet ha generat una crisi en la indústria musical, però ens ha donat portals com Youtube. Quines són les claus per convertir en imatges una peça musical? Existeix llibertat en la feina del realitzador? Quin pressupost tenen els videoclips a Espanya?

Dijous 17
Auditori del CCCB (11 - 13 h)
Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB

Polítiques de la imaginació: documental polític 2.0
S'imposa passar a l'acció i reconsiderar un documental polític basat en la potència formal que li confereixen els descobriments realitzats. En la dramàtica situació política actual, el documental ha de perseguir no tant la mobilització social, sinó la formació d'un esperit crític.

Divendres 18
Auditori del CCCB (11 - 13 h)
Universitat Ramon Llull

L'aventura de rodar a la Xina: processos de producció fora de casa
L'estiu de 2009, Oriol Martínez i Chi-Shin Hou, dos estudiants de primer curs de la Facultat, van rodar el seu primer projecte a la Xina. El resultat va ser Ahong, un curtmetratge seleccionat a la Secció Oficial del Festival de Sitges

Dissabte 19 / CLOENDA
Hall CCCB (21:30 h)
Convent de Sant Agustí + Xarlene Visuals + Nereida Prod

Mostra d'arts digitals i experimentals: sessió de VJ
El Convent de Sant Agustí està especialitzat en el foment de l'art emergent. La professora d'aquests cursos, Xarlene, que pertany al Colectivo G108, imagina i crea en directe escenes i ambients suggerents servint-se del seu ull fotogràfic com a punt de partida.

Entrada gratuïta. Aforament limitat. Grups: reserva anticipada.

Informació i reserves: Patricia Sánchez

subir ^