16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Oficials

De los nombres de las cabras

Presencial
Online
Sinopsi

Immers en els mites colonials, un arqueòleg recorre les últimes cases-cova metre interroga vells pastor per trobar les restes dels antics aborígens que habitaven les illes Canàries. L’experiència arqueològica va desvelant el complex mapa de poder que construeix el discurs històric. La pel·lícula, que es compon exclusivament de films i imatges d’arxiu, reivindica el valor de l’arxiu fílmic com a eina per a analitzar el present.

Bio/Filmo

Silvia Navarro Martín és sociòloga i artista visual. Ha col·laborat com a investigadora amb Helena Girón i Samuel M. Delgado en els curts Sin Dios ni Santa María (2015), Montañas ardientes que vomitan fuego (2016) i Plus Ultra (2017), tots ells presentats a l’Alternativa.
Miguel G. Morales és un cineasta independent l'obra del qual se situa a la perifèria de la no ficció amb un caràcter documental, d'investigació i assagístic molt marcat. Entre els seus darrers treballs, sempre travessats per arxius fílmics (aliens o personals), trobem Ángel caído (2018), Hombre que hace que duerme (2015) i Retina (2014). El 2019 va col·laborar com a ajudant de direcció de José Luis Guerin a De una isla (2019).
Navarro i Morales han dirigit junts els curts Juana (2016) i Esclavos sin ser esclavos (2016).