20 - 25 novembre 2012
Nació - Homer Etminani

Seccions Paral·leles

Panorama

L'Alternativa continua donant suport als creadors nacionals amb la projecció d’una selecció de llargmetratges i convidant l’autor i/o productor a presentar la seva obra al públic de Barcelona.

Enguany, Panorama ens permet apropar-nos als films de Pela del Álamo, Teresa Arredondo i Homer Etminani, treballs que pel seu compromís i singularitat tenen vedat l’accés als circuits d’exhibició i a les programacions de les televisions.

A Sibila i a N-VI assistim a una recerca de la memòria; a la primera, al voltant d’un personatge de la família de l’autora, i a la segona, entorn dels personatges i els paisatges d’una ruta que ha caigut en l’oblit. A Nació se’ns revelen els aspectes d’una professió —la de retallador— que pertany a allò que podríem anomenar els marges de la festa dels toros.

Unes pel·lícules que, enfront de l’esgotament del cinema industrial com a forma expressiva en contacte amb la realitat i amb les sensibilitats més lliures, proposen unes mirades no contaminades pel cinema-espectacle.

Nació - Homer Etminani

Films Seleccionats

Nació
Homer Etminani (Espanya)

N-VI
Pela del Álamo (Espanya)

Sibila
Teresa Arredondo (Xile / Espanya)