20 - 25 novembre 2012
Comédie de l'innocence

Seccions Paral·leles

Jeanne Balibar. Musa del cinema d'autor francès

Dona polifacètica —actriu de cinema i teatre, cantant i directora—, acaba d’estrenar el seu film Par exemple, Electre. Va estudiar a l’Acadèmia Francesa per a Joves Actors i va treballar per a la Comédie-Française. Als anys noranta es va convertir en una de les actrius franceses del cinema d’autor més importants de la mà de directors com Arnaud Desplechin amb Comment je me suis disputé… (ma vie sexuelle) i Olivier Assayas a Fin août, début septembre (premi a la millor actriu al Festival de Cinema de Sant Sebastià). La popularitat li va arribar amb Va savoir de Rivette i el 2007 va tornar a actuar per al director a Ne touchez pas la hache. El 2003 va iniciar la seva faceta de cantant. El 2005, l’excel·lent film Ne change rien, de Pedro Costa, ens tancava en un estudi de gravació per escoltar Jeanne Balibar.

Balibar és, a més, una dona compromesa, posicionada a favor dels sense papers i dels immigrants clandestins i contra les polítiques de Nicolas Sarkozy, especialment de la llei contra les descàrregues d’Internet.

La projecció d’alguns films d’aquesta secció es prolongarà més enllà de les dates de l'Alternativa en el marc de la programació audiovisual de l’Institut Francès de Barcelona.

Aquesta secció es complementa amb la Trobada amb Jeanne Balibar.

Amb la col·laboració de l'Institut Francès de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya.

Comédie de l'innocence

Films Seleccionats

Comédie de l'innocence (Comèdia de la innocència)
Raoul Ruiz (França)

Va savoir (Vés a saber)
Jacques Rivette (França / Alemanya / Itàlia)

Ne touchez pas la hache (La duquessa de Langeais)
Jacques Rivette (França)

L'idiot (L'idiota)
Pierre Léon (França)

Par exemple, Electre (Per exemple, Electra)
Jeanne Balibar, Pierre Léon (França)