L'Alternativa Paral·leles

Panorama

La prima bastarda de Stephen Dedalus

Al llarg dels anys, l’Alternativa ha anat descobrint en territori espanyol obres i autors singulars, i dedica la seva secció Panorama als llargmetratges i curtmetratges de producció nacional.

Panorama busca reflectir la pluralitat de propostes audiovisuals independents que actualment es produeixen (o coprodueixen) al nostre territori, al marge de la indústria cinematogràfica. Valorem l’experimentació formal i temàtica, l’atreviment més enllà de les imperfeccions, la visió cinematogràfica i el compromís de construir una manera vital i necessària de crear i treballar.

Per segon any, un autor de la secció Panorama serà premiat amb una residència al mític hotel Belvédère du Rayon-Vert a Cerbère (França), gràcies a l’Alternativa i els Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou. I aquest any inaugurem un premi al millor guió tant per a llargmetratges com per a curts que serà atorgat pel GAC (Guionistes Associats de Catalunya).

Premi Panorama Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou

Els Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou, que celebren la desena edició aquest 2014, s’organitzen a partir de sessions de films proposats per festivals o per cineastes. Per segona vegada, els Rencontres ofereixen una residència d’una setmana per a un cineasta espanyol escollit pels organitzadors de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, d’entre els seleccionats per a la seva secció Panorama.

La residència s’haurà de desenvolupar entre l’1 d’abril i el 30 de juny de 2015 a l’Hôtel Belvédère du Rayon-Vert, a Cerbère, en territori francès, just després de la frontera. Aquesta residència inclou l’allotjament, el transport d’anada i tornada (des d’Espanya) i una dotació econòmica de 300 € per cobrir les despeses personals del resident.

L’objectiu principal és que el cineasta seleccionat desenvolupi projectes i, fins i tot, dugui a terme un rodatge.

Premi GAC al millor guió de llargmetratge i de curtmetratge

Guionistes Associats de Catalunya (GAC) concedirà el premi honorífic GAC al millor guió de curtmetratge i al millor guió de llargmetratge, entre els films seleccionats per l’Alternativa a la secció Panorama de l’Alternativa Paral·leles.

Fruit de la col·laboració entre el GAC i l’organització de l’Alternativa, el jurat del premi estarà format per tres membres del GAC:

Daniel GonzálezDaniel González Mireia LlinàsMireia Llinàs Enric RufasEnric Rufas

Daniel González (Barcelona, 1984) es va graduar a l’Escola Superior en Cinema i Audiovisuals (ESCAC) en l’especialitat de guió. Ha treballat com a guionista en les sèries d’animació Sweesters: Virtual Room i 4 amics i mig, i els llargmetratges Barcelona, nit d’estiu i Barcelona, nit de Reis.

Mireia Llinàs (Barcelona, 1985) es va graduar a l’Escola Superior en Cinema i Audiovisuals (ESCAC) en l’especialitat de guió. Ha escrit capítols de sèries de TV (Ventdelplà i Kubala Moreno i Manchón) i recentment ha escrit el llargmetratge Sólo química, que s’estrenarà a les sales de cinema el 2015.

Enric Rufas (El Prat del Llobregat, 1966) és dramaturg i guionista de cinema i televisió. És coguionista, amb el director Jaime Rosales, de Las horas del día, La soledad i Hermosa juventud. És també coguionista de La herida de Fernando Franco i El sonido de las cosas d’Ariel Escalante.

Amb la col·laboració de