L'Alternativa Paral·leles

Anne-Marie Miéville

Mon Cher Sujet

La trajectòria d’Anne-Marie Miéville és la infinita temptativa d’encarnar les dificultats i contradiccions, les lluites, esperances i responsabilitats de les dones en les seves vides públiques i personals, des de la infantesa fins a la tomba. Atrevir-se a prendre tot el seu lloc en l’elaboració, la conducta i la dicció del llenguatge i del pensament; aspirar a un compliment personal en el treball creatiu, l’obra i la persona; davant les solituds i les misèries, transformar els seus relegaments tradicionals en el silenci, l’oblació o la compassió en parlants tossuderies del sentit, de la veritat i de l’emoció; conjugar imatges, textos i música en una escolta i una mirada sobre els objectes i els cossos del món arrencats a la temptació de les seves vanitats. Per exigència d’amor malgrat les perplexitats, els dubtes, les desil·lusions i els fracassos, viure al costat dels homes la seva radical determinació.

Maurice Darmon (Autor d’obres sobre
Jean-Luc Godard, John Cassavetes i Frederick Wiseman)

Biografía

Anne-Marie Miéville (Lausana, 1945) és fotògrafa, directora de cinema, actriu i guionista. El 1970 va entrar en el Grup Dziga Vertov com a fotògrafa, i va començar una col·laboració professional molt prolífica amb Jean-Luc Godard. Junts van produir nombroses pel·lícules i programes de televisió. Des del 1983, Miéville ha escrit i a vegades també ha dirigit les seves pròpies pel·lícules, entre elles, tres curtmetratges i quatre llargmetratges.

Filmografia destacada

  1. Ici et ailleurs 1976 (codirecció)
  2. Papa comme maman 1977
  3. Prénom Carmen 1983 (guió)
  4. How Can I Love (a Man When I Know He Don't Want Me) 1983
  5. Le Livre de Marie 1984
  6. Je vous salue, Marie 1985 (muntatge)
  7. Faire la fête 1986
  8. Mon cher sujet 1988
  9. Lou n'a pas dit non 1994
  10. Nous sommes tous encore ici 1997
  11. Après la réconciliation 2000
  12. Four Short Films (De l'origine du XXIe siècle / The Old Place / Liberté et patrie / Je vous salue, Sarajevo) 2006 (codirección)
  13. Souvenir d'utopie 2006

En negreta, films presentats a l’Alternativa 2014

Amb la col·laboració de