18 - 24 novembre 2013
Seminaris Escoles © M. Pujol Estudio de cine © Eladio-Aguado Master UAB. Crulic - drumul spre dincolo

L'Alternativa Activitats

Seminaris Escoles de cinema

Escoles de cinema omple des del 2008 l'Auditori del CCCB amb joves (i no tant) interessats en la tècnica i el llenguatge cinematogràfic, tant dels temps que han passat com dels que encara han de passar. Un espai de trobada que té l'objectiu de fomentar l'intercanvi d'experiències i coneixements, i complementar la formació audiovisual d'estudiants i professionals.

Escoles de cinema ofereix, també, projeccions emmarcades en l'espai l'Alternativa Hall.

Dimecres 20 de novembre

Auditori del CCCB (11-13 h)
Estudio de cine

Creació transmèdia
L'espectador del segle XXI està immers en nous hàbits audiovisuals vinculats a les xarxes socials. Els projectes transmèdia proposen una narració a través de múltiples plataformes, en què cada element es complementa de manera única per crear i compartir un univers narratiu per a l'espectador/jugador/usuari. L'ús de diferents plataformes crea diferents accessos a través dels quals el consumidor pot submergir-s'hi, participar-hi i cocrear contingut.

Ponent: Daniel Resnich

Dijous 21 de novembre

Auditori del CCCB (11-13 h)
Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB

La realitat dibuixada
El cinema documental no para de trencar motlles i circular per territoris abans insospitats, allunyant-se cada vegada més de la seva concepció clàssica. Ens trobem amb tres bretxes obertes en el si d'aquesta concepció essencial: els documentals interactius, el documental d'animació i la novel·la gràfica documental. Aquestes transgressions impliquen la necessitat de repensar les característiques del que anomenem documental, el realisme bàsic del qual es mostra ara més preparat per contemplar i mostrar la complexitat del que és real.

Ponents: Josep M. Català, Mario Torrecillas i Marcelo Dematei

Entrada gratuïta. Aforament limitat. Grups: reserva anticipada.
Informació i reserves: Patricia Sánchez

pujar ^