18 - 24 novembre 2013
L'Alternativa 2013 » 20 Festival de Cinema Independent de Barcelona L'Alternativa 2013 » 20 Festival de Cinema Independent de Barcelona L'Alternativa 2013 » 20 Festival de Cinema Independent de Barcelona

L'Alternativa

Presentació

Gràcies per compartir amb nosaltres la 20a edició de l'Alternativa! Gràcies, també, a totes les entitats col·laboradores de l'Alternativa, i gràcies per tots els comentaris de reconeixement i satisfacció que molts de vosaltres ens heu fet arribar.

Aquest any 28 films han competit a l'Alternativa Oficials: les seccions de llargmetratges i curtmetratges presenten cinema contemporani internacional i permeten descobrir directors emergents i obres poc difoses en el panorama actual.

Els nostres jurats han repartit premis i mencions especials entre 8 pel·lícules i el nostre públic ha escollit el seu curtmetratge preferit. També hem atorgat, per primera vegada, el premi Panorama Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou i per segon any el premi l'Alternativa Hall Lomography. A més, els Guionistes Associats de Catalunya han atorgat premis al millor guió de llargmetratge i de curtmetratge.

Hem presentat 3 seccions a l'Alternativa Paral·leles, una concebuda per celebrar els 20 anys de l'Alternativa, revisant alguns dels films projectats al llarg de la història del festival; la secció Panorama, dedicada al cinema fet aquí, i dues sessions de cinema familiar.

L'espai per a la formació i el debat s'ha desenvolupat a l'Alternativa Activitats, que ha inclòs també els seminaris d'Escoles de cinema, i a l'Alternativa Professionals, que ha organitzat una jornada professional i sessions d'assessorament de projectes.

I, un any més, hem disfrutat de l'Alternativa Hall, amb una programació rica i diversa en un entorn excepcional.

Excepcionalment i per un temps limitat estaran disponibles a Filmin els següents films: Museum Hours, Fóra, Dime quién era Sanchicorrota, El pas del riu, Otra noche en la Tierra, El vacío. A més podreu visionar durant tot l'any alguns dels films projectats a la secció 20 anys de l'Alternativa: Finisterrae, Mercado de Futuros, Police, Adjective, L'Argent, Alice in den Städten.

Ha estat un veritable plaer celebrar els 20 anys de l'Alternativa amb professionals vinguts de molts llocs del món i amb un públic molt nombrós i participatiu en les projeccions, activitats i trobades generats des del festival, i ja estem treballant perquè l'any que ve sigui igual o més enriquidor per a tothom.

Moltes gràcies!

Noticies

Your server is running PHP version 5.6.40-47+0~20210227.51+debian9~1.gbpd522a2 but WordPress 6.4.3 requires at least 7.0.0.